Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαγνώστηκε με σπάνια, ανίατη νευρολογική ασθένεια η Σελίν Ντιόν

Η Σελίν Ντιόν διαγνώστηκε με το σύνδρομο Stiff Person Syndrome (SPS), μια νευρολογική ασθένεια, η οποία προκαλεί ανεξέλεγκτη ένταση των μυών.

Η πάθηση φαίνεται να αφήνει τους πάσχοντες σαν ανθρώπινα αγάλματα, καθώς σταδιακά κλειδώνει το σώμα σε άκαμπτες θέσεις, αφήνοντας τους ανθρώπους ανήμπορους να περπατήσουν ή να μιλήσουν.

Παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει θεραπεία για την πάθηση, υπάρχουν μέθοδοι για την επιβράδυνση της εξέλιξης, με την 54χρονη τραγουδίστρια να αποκαλύπτει πως κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να επιβραδύνει την έκρηξη των συμπτωμάτων.

Η ίδια απευθύνθηκε στους θαυμαστές της μέσα από δακρύβρεχτη ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο instagram, αναφέροντας πως η πάθηση της τήν ανάγκασε να ματαιώσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Céline Dion (@celinedion)

 

«Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή και επηρεάζει έναν στο ένα εκατομμύριο», σημείωσε.

«Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινής μου ζωής, μερικές φορές προκαλώντας δυσκολίες όταν περπατάω και μη επιτρέποντάς μου να χρησιμοποιήσω τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδήσω όπως συνήθιζα.

Με πονάει που σας λέω σήμερα ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαι έτοιμη να ξεκινήσω ξανά την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο.

Έχω μια σπουδαία ομάδα γιατρών που δουλεύουν δίπλα μου για να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερα και τα πολύτιμα παιδιά μου που με στηρίζουν και με βοηθούν», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όσον αφορά τη νόσο είναι ενδιαφέρον ότι προσβάλλει διπλάσιο αριθμό γυναικών από ό,τι ανδρών.

Συχνά σχετίζεται με άλλες αυτοάνοσες ασθένειες, όπως ο διαβήτης, η θυρεοειδίτιδα, η λεύκη και η παθολογική αναιμία.

Η θεραπεία περιλαμβάνει αγχολυτικά φάρμακα, μυοχαλαρωτικά, αντισπασμωδικά και παυσίπονα, τα οποία βελτιώνουν τα συμπτώματα, τα οποία μπορούν να καθυστερήσουν την εξέλιξη της.

«Μου λείπετε πολύ – Πρέπει να επικεντρωθώ στην υγεία μου»

Η γνωστή τραγουδίστρια τόνισε στη συνέχεια πως δουλεύει καθημερινά με τους θεραπευτές της και αυτή τη στιγμή εστιάζει πλήρως στην υγεία της.

«Για να μπορέσω να βρεθώ και πάλι κοντά σας, δεν έχω άλλη επιλογή από το να επικεντρωθώ στην υγεία μου αυτή τη στιγμή και έχω την ελπίδα ότι είμαι στο δρόμο της ανάρρωσης […] Κάνω ό,τι μπορώ για να αναρρώσω»

Η ίδια είχε ακυρώσει τις ημερομηνίες της παγκόσμιας περιοδείας στη Βόρεια Αμερική από τις 9 Μαρτίου έως τις 22 Απριλίου λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

«Ήλπιζα πραγματικά ότι θα ήμουν έτοιμη να ξεκινήσω μέχρι τώρα, αλλά υποθέτω ότι πρέπει να είμαι πιο υπομονετική και να ακολουθήσω τη θεραπευτική αγωγή που μου συνταγογραφούν οι γιατροί μου», επισήμανε.

Η Σελίν Ντιόν καλείται να ξεπεράσει μια ακόμη δύσκολη στιγμή στη ζωή της, μετά τον θάνατο του συζύγου της, το 2016, με τους τρεις γιους της να αποτελούν το στήριγμα της.

Πηγή: dailymail

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More