Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαδήλωσαν για την τραγωδία των Τεμπών

Υπό δυνατή βροχή, δεκάδες Λαρισαίοι διαδήλωσαν για μια ακόμη φορά σήμερα το απόγευμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, διεκδικώντας τη δικαίωση των 57νεκρών και τη δημιουργία των συνθηκών, που δεν θα επιτρέψουν να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Το συλλαλητήριο διοργάνωσε το ΕΚΛ και όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Γιάννης Σκόκας, ο αγώνας τους θα συνεχιστεί για “να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, να εξασφαλισθούν σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές μαζικές μεταφορές, να ληφθούν μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων ιδιαίτερα κατά τη διέλευση τους από κατοικημένες περιοχές και να δρομολογηθούν άμεσα έργα για την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται από τον αστικό ιστό της πόλης”.

Ο κ. Σκόκας αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μετά την κατάργηση των δρομολογίων, εργαζόμενοι οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά στον άξονα Λάρισας-Θεσσαλονίκης, ζητώντας να δοθεί λύση, με ευθύνη και επιβάρυνση της Hellenic Train και παρέμβαση του κράτους, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και των δρομολογίων με όλα τα σύγχρονα μέτρα ασφάλειας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More