Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διακόπηκε οριστικά ο αγώνας Βέλγιο-Σουηδία λόγω της ένοπλης επίθεσης με δύο νεκρούς

Ο προκριματικός αγώνας για το Euro 2024 μεταξύ του Βελγίου και της Σουηδίας διακόπηκε στο ημίχρονο αφού “οι παίκτες αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να συνεχίσουν το παιχνίδι, εξαιτίας όσων συνέβησαν νωρίτερα σήμερα στις Βρυξέλλες”, ανέφερε ανακοίνωση του σταδίου.

Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου κλήθηκαν να παραμείνουν στο εθνικό στάδιο του Βελγίου μετά τον θάνατο δύο Σουηδών σε μια επίθεση που συνδέεται με την τρομοκρατία.

Κανένας ύποπτος δεν έχει ακόμη συλληφθεί και η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Εθνικό Κέντρο Κρίσεων του Βελγίου αύξησε τον τρομοκρατικό συναγερμό στην πόλη στο υψηλότερο επίπεδο το βράδυ της Δευτέρας. Για το υπόλοιπο Βέλγιο μεταφέρθηκε στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ Ντε Κρου, εμφανίστηκε επίσης να συνδέει το περιστατικό με την τρομοκρατία.

Σε ανάρτησή του στο X, πρώην Twitter, έγραψε: “Μόλις εξέφρασα τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στον Σουηδό πρωθυπουργό μετά την αποψινή οδυνηρή επίθεση εναντίον Σουηδών πολιτών στις Βρυξέλλες.

“Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες και τους φίλους που έχασαν τους αγαπημένους τους. Ως στενοί εταίροι, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι κοινός”.

Σε παλαιότερη ανάρτησή του, εξέφρασε τα «θερμά του συλλυπητήρια» στους συγγενείς των νεκρών σε αυτό που περιέγραψε ως «άνανδρη απόπειρα δολοφονίας».

Προέτρεψε επίσης τους κατοίκους των Βρυξελλών «να είναι σε επαγρύπνηση».

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στη λεωφόρο d’Ypres – σε μια περιοχή στα βόρεια του κέντρου της πόλης των Βρυξελλών.

Η περιοχή απέχει περίπου τρία μίλια (5 χιλιόμετρα) από το στάδιο King Baudouin, όπου διεξάγονται τα προκριματικά του Euro 2024.

«Ήμουν εντελώς σοκαρισμένος και άρχισα αμέσως να φωνάζω», είπε ένας μάρτυρας στην Het Laatste Nieuws – μια ολλανδόφωνη εφημερίδα με έδρα το Βέλγιο.

Το βίντεο που αναφέρεται ότι αφορά το περιστατικό δείχνει έναν ένοπλο με φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος να κυνηγά έναν άνδρα μέσα σε ένα κτίριο.

Πηγή: Skynews
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More