Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαμαρτυρία Εργατικού Κέντρου για την ακρίβεια στο ρεύμα

Με το σύνθημα “ρεύμα φθηνο για όλο τον λαό” και με πανό και συνθήματα, συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Λάρισας διαδήλωσαν σήμερα το βράδυ έξω από τα γραφεία εταιρείας ενέργειας στο κέντρο της Λάρισας.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο γεν. γραμματέας του ΕΚΛ κ. Π. Λιόλιος “οι αυξήσεις στην Ενέργεια δεν είναι ουρανοκατέβατες. Οι ευθύνες για τα προβλήματα που ζούμε έχουν ονοματεπώνυμο και λέγεται στρατηγική για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου. Αυτή υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις που “απελευθέρωσαν” την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, μέσω και των ιδιωτικοποιήσεων που προηγήθηκαν. Που στήριξαν την απολιγνιτοποίηση και στέρησαν από το ενεργειακό μείγμα της χώρας μια εγχώρια και φθηνή πρώτη ύλη. Που συνέβαλλαν στη δημιουργία του χρηματιστηρίου Ενέργειας, στην αντικατάσταση “συμβατικών” μορφών Ενέργειας με ανανεώσιμες που τις χρυσοπληρώνουμε. Μέχρι και τον πόλεμό τους στην Ουκρανία πληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος”.

Οι συνδικαλιστές του ΕΚΛ απηύθυναν παράλληλα κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία να πάρουν μέρος στην προγραμματισμένη Σύσκεψη Σωματείων-φορέων που οργανώνει η Διοίκηση του ΕΚΝΛ για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην ακρίβεια – για την προστασία του εισοδήματος και της ζωής των εργαζομένων, την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη, στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του ΕΚΛ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More