Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαμαρτυρία στη ΔΟΥ Ηρακλείου για το φορολογικό νομοσχέδιο από εμποροβιοτέχνες

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΟΥ Ηρακλείου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί εκπρόσωποι των εμποροβιοτεχνών που αντιτίθενται στα νέα φορολογικά μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η κινητοποίηση έγινε το πλαίσιο πανελλαδικής δράσης στις μεγάλες πόλεις της χώρας και είχε συμβολικό χαρακτήρα, όμως, όπως προειδοποιούν οι συνδικαλιστές του κλάδου, το επόμενο διάστημα οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν.

Όπως υποστηρίζουν, η κυβέρνηση «κλείνει τα μάτια για άλλη μια φορά στα «μεγάλα ψάρια» της αγοράς», και «τριπλασιάζει τα βάρη για τους πιο αδύναμους επαγγελματίες», ενώ «προσπαθεί να προκαλέσει «κοινωνικό αυτοματισμό»».

“Εμείς ζητάμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο που βάζει λουκέτο στα μαγαζιά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Βασιλάκης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Επιπλοξυλουργών Ν Ηρακλείου και Γ’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιπλοξυλουργών Ελλάδος .

Επίσης, η επιτροπή πρωτοβουλίας που συγκροτήθηκε για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο ζητεί:

•Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νοµοσχέδιο έκτρωµα για το φορολογικό

•Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου για τους µη μισθωτούς στα 12.000 ευρώ (όπως ήταν πριν την κρίση), προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόµενο µέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη, µε µείωση στα χαµηλά εισοδήµατα και αύξηση ως το 45% για το µεγάλο κεφάλαιο

•Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, που έχουν υποσχεθεί να καταργηθεί προεκλογικά. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

•Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός. Μείωση της προμήθειας των τραπεζών στις τραπεζικές συναλλαγές

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More