Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαμαρτυρία στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης: «Να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης»

Να αποκτήσει η Πολιτεία τον έλεγχο του ακινήτου όπου βρίσκεται η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, ζήτησαν άτομα με αναπηρία και εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή, με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν. Κύριο αίτημα είναι η απρόσκοπτη και αναβαθμισμένη παροχή εκπαίδευσης και στήριξης στα άτομα με προβλήματα όρασης.

Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσαν πληροφορίες για πωλητήριο στο ποσοστό 30,9% του ακινήτου που κατέχει εξ αδιαιρέτου η Εθνική Τράπεζα, ενώ το υπόλοιπο 69,1% κατέχει το υπό εκκαθάριση σωματείο προστασίας τυφλών Βορείου Ελλάδος “Ήλιος”. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης.

«Δεν πρόκειται να πωληθεί. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Δεν τίθεται καν ζήτημα πώλησης για την ακρίβεια. Έχουμε προχωρήσει στις επαφές μας με την τράπεζα, θα συνεργαστούμε στενά, για την επίλυση των ιδιοκτησιακών ζητημάτων προς όφελος της διατήρησης και αξιοποίησης του ιστορικού αυτού ακινήτου… χωρίς να θέλουμε να παρεμποδίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του παραρτήματος», όπως ανέφερε η υπουργός.

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Πρέπει να λυθεί εδώ και τώρα το πρόβλημα της στέγασης του ΚΕΑΤ», όπως δήλωσε από την πλευρά του ο Στέλιος Καζεπίδης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων Θεσσαλονίκης.

Την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα των εγκαταστάσεων ζητούν η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, και καλούν όσους εμπλέκονται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς να συνεργαστούν για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών του ΚΕΑΤ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More