Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Διαξιφισμοί» πριν από τις αυτοδιοικητικές – «Ραντεβού» στις κάλπες

Με το βλέμμα στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση, σε επίπεδο αρχηγών. «Δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ με το κενό» δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με το κενό της προσωπικής του ευθύνης» απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη για την στήριξη των γαλάζιων υποψηφίων Γιώργου Κασαπίδη και Κωνσταντίνου Ζέρβα, έθεσε ως στόχο την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, στις 13 περιφέρειες της χώρας και τους 3 μεγάλους δήμους.

«Από τη στιγμή που δώσαμε πολιτική διάσταση σε αυτές τις αναμετρήσεις παραμένει στόχος μας να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες. Γιατί όχι και τις 13, γιατί όχι και τους τρεις μεγάλους δήμους» ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Στον απόηχο της μεγάλης καταστροφής στην Θεσσαλία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, βρέθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, απ` όπου συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με το συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων.

Μετά την επίσκεψη στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης είχε σήμερα την πρώτη κατ΄ιδίαν συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είδα και χθες δια ζώσης τα προβλήματα, έχουμε πολλούς συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν ανάγκη από άμεση αρωγή από την πολιτεία στις περιοχές που έχουν υποστεί τις πλημμύρες, τις φυσικές καταστροφές, και ό,τι μπορούμε να κάνουμε από μεριάς μας, ως αξιωματική αντιπολίτευση, θα το κάνουμε» είπε ο κ. Κασσελάκης στη συνάντηση με την ΠτΔ.

«Πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να είναι πάντα έτοιμος. Αυτό που επίσης χρειάζεται είναι οι συναινέσεις» επισήμανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τον νέο πολιτικό του αντίπαλο, Στέφανο Κασσελάκη, αφήνοντας αιχμές για το πολιτικό του περιεχόμενο.

«Δεν έχω ακούσει ουσιαστικό τεκμηριωμένο λόγο. Γιατί δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό (…) Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι άλλο είναι το πόσο νέος είναι ο κύριος Κασσελάκης όταν έχει υπαρχηγούς τον κύριο Παππά και τον κύριο Πολάκη. Είμαι πάντα στη διάθεση του να συναντηθούμε, να μιλήσουμε. Ελπίζω να μη χρειαστεί να περιμένω όσο περιμένω ακόμα με τον κ. Ανδρουλάκη» σημείωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ALPHA.

Με ένα βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης

«Ο κ. Μητσοτάκης ας αντιπαρατεθεί με το κενό της προσωπικής του ευθύνης». Ο πρωθυπουργός της νέας εποχής ό,τι λέει θα το κάνει. Και για ό,τι κάνει θα έχει όλη την ευθύνη. Ντρέτα».

«Ο προκάτοχός του προσπαθούσε να κάνει πολιτική ανεβαίνοντας στα τρακτέρ, ο κ. Κασσελάκης με γαλότσες και φτυάρια. Οι πολίτες δεν είναι ντεκόρ για φωτογραφίσεις» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Οι τόνοι ανέβηκαν και στην Βουλή, όπου βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, στα έδρανα των αξιωματούχων, προκειμένου να παρακολουθήσει την συνεδρίαση.

«Μία λέξη ταιριάζει στο αποτύπωμα των ημερών του κύριο Μητσοτάκη και του κυρίου Αγοραστού στην Θεσσαλία. Απόγνωση!» είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος.

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης ανέφερε «ελπίζω η πρώτη ομιλία ως ακροατή του κυρίου Φαμελλάκη, Κασσελάκη, να μην ήταν απογοητευτική»

«Επέλεξε να έρθει ως χειροκροτητής στην Ολομέλεια. Όσοι δεν είναι αιρετοί δε χειροκροτούν, απλώς ακούν…. // Λειτούργησε ως χειροκροτητής, είδε και απήλθε» σημείωσε ο βουλευτής Θάνος Πλεύρης.

Σε αυτοδιοικητικούς ρυθμούς κινείται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος επισκέφτηκε τη Μυτιλήνη και δήλωσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης χθες ζήτησε να στηρίξετε τις επιλογές του στην Αυτοδιοίκηση σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει στις 8 Οκτωβρίου να του πείτε ένα μεγάλο “όχι”. Και να στηρίξετε αυτοδιοικητικούς που δεν θα υπηρετούν το Μαξίμου και τον ίδιο

Σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα για την στήριξη των υποψηφίων του ΚΚΕ, ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Στις 8 του Οκτώβρη ο λαός μας μπορεί να δώσει ένα γερό χαστούκι στην κυβερνητική πολιτική, στην πολιτική με την οποία κατ’ εξακολούθηση όλες οι κυβερνήσεις φροντίζουν να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι λίγοι» σημείωσε

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος είπε από τη Βουλή«τα τραγικά που περνάει ο τόπος έχουν όνομα και επώνυμο. Κυριάκος Μητσοτάκης. Καλύτερα Κασσελάκης πάρα Μητσοτάκης και οι δύο δε λένε τίποτα.

«Θα έπρεπε να μιλά όχι για αναμόρφωση τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά για παραμόρφωση!» είπε ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός

Η πολιτική αντιπαράθεση θα εντείνεται όσο πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές κάλπες της Κυριακής.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιντζή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More