Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαιώθηκε ο Μαρκούλας στην υπόθεση ντόπινγκ

 

Τρία χρόνια μετά τον έλεγχο ντόπινγκ, ο Έλληνας πρωταθλητής δικαιώθηκε και απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία με τον διεθνή οργανισμό αντιντόπινγκ να του ζητάει συγγνώμη. 

Δικαίωση μετά από τρία ολόκληρα χρόνια για τον Γιώργο Μαρκούλα, ο οποίος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες στην υπόθεση ντόπινγκ που είχε βγει στο “φως” της δημοσιότητας το 2019.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας αρσιβαρίστας είχε βρεθεί θετικός κατά τον πρώτο του έλεγχο στο Σαν Μαρίνο. Μάλιστα, όταν ανακοινώθηκε πως το πρώτο δείγμα του ήταν θετικό, ο ίδιος δεν δέχτηκε την απόφαση και ζήτησε να επανεξεταστεί η υπόθεσή του, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής πάλευε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Με την πανδημία του κορονοϊού όμως να περιπλέκει τα πράγματα, η εξέταση του δεύτερου δείγματος για τον Μαρκούλα καθυστέρησε αρκετά, ωστόσο ο Έλληνας αθλητής δικαιώθηκε και ο διεθνής Οργανισμός αντιντόπινγκ (ΙΤΑ) με επιστολή του προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία, τον ίδιο τον αθλητή, αλλά και την ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, ενημέρωσε πως το δεύτερο δείγμα ήταν αρνητικό και τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία προκειμένου να μπορεί ο αθλητής να αγωνιστεί παντού, ζητώντας του παράλληλα συγγνώμη για την καθυστέρηση της υπόθεσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More