Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικηγόρος κατηγορούμενου στη δίκη Α. Καμπανού: Υπάρχουν όλα τα δεδομένα μιας δίκαιης δίκης

«Ξεκινάει η δίκη, όλοι οι συνάδελφοι που υπερασπιζόμαστε κατηγορουμένους έχουμε προετοιμαστεί επαρκώς. Θα έλεγα ότι το αποδεικτικό υλικό το οποίο έχει συγκεντρωθεί είναι ιδιαίτερο και μοναδικό. Έγινε μια δουλειά σε αυτό το διάστημα της προδικασίας σε βάθος. Έχουν αναλυθεί DNA, τηλεφωνικές κλήσεις, υπάρχουν θα έλεγα όλα τα δεδομένα μιας δίκαιης δίκης και όλοι ευελπιστούμε να προχωρήσει αυτή η διαδικασία, να αξιολογηθεί ο ρόλος και η θέση καθενός κατηγορουμένου και να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος Παρασκευάς Σπυράτος,  υπερασπιστής ενός εκ των κατηγορουμένων στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Σχετικά με πληροφορίες ότι κανένας από από τους συνηγόρους ή από τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση δεν είπε συγγνώμη ή δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους γονείς του αδικοχαμένου νέου ο κ. Σπυράτος έκανε λόγο για ανακρίβεια και πρόσθεσε ότι αυτό που εισπράττει από τους κατηγορουμένους με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή είναι ότι υπάρχει μια ειλικρινής θέση μεταμέλειας.

«Θεωρώ ότι από την επισκόπηση του πλήρους αποδεικτικού υλικού ότι υπάρχουν δεδομένα, υπάρχουν κατηγορούμενοι οι οποίοι έχουν αποδεχθεί ότι κατάφεραν χτυπήματα και υπάρχει και μια ομάδα κατηγορουμένων η οποία είχε έναν πιο περιφερειακό ρόλο κι ενδεχομένως αυτό θα προκύψει από την αποδεικτική διαδικασία από την κύρια πηγή των γεγονότων[…] το αποδεικτικό υλικό είναι μοναδικό έχουν αναλυθεί μέχρι τα πατάκια των αυτοκινήτων και το DNA και πού βρέθηκε αίμα πού δεν βρέθηκε. Έχουν αξιολογηθεί τα πάντα. Είναι μία υπόθεση η οποία θα δικαστεί θα έλεγα υπό υποδειγματικές συνθήκες».

Διαβάστε επίσης: 

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Η ώρα της δίκης – «Τώρα μιλάει η δικαιοσύνη», «για πάντα μέσα στη φυλακή»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More