Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διοικητής νοσοκομείου Κέρκυρας: Θα ανακοινώσω την αποχώρηση μου όταν κρίνω

Χείμαρρος ήταν η συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Διοικητής του νοσοκομείου Λεωνίδας Ρουμπάτης μαζί με άλλα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τους κκ Σπύρο Καρδακάρη και Ε. Σαγιαδινού, η πρώτη μετά τα 3 χρόνια της θητείας του και παρά τις επίμονες πιέσεις των δημοσιογράφων όλο αυτό το διάστημα. Έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα άλλα δύο μέλη του ΔΣ που δεν ήταν παρόντα απουσίαζαν για προσωπικούς λόγους.
Η συνέντευξη ήταν ουσιαστικά ένας απολογισμός των πεπραγμένων των 3 ετών καθώς και απαντήσεις σε πολλά από τα θέματα που έχουν προκύψει όλα αυτά τα χρόνια αλλά κυρίως το τελευταίο διάστημα μετά τις μαζικές αποχωρήσεις γιατρών από το νοσοκομείο. Μάλιστα στο τέλος ο ίδιος ζήτησε και μια αναμνηστική φωτογραφία με τους δημοσιογράφους «για να σας θυμάμαι».
Παρόλα αυτά όταν ρωτήθηκε αν αληθεύει η πληροφορία ότι ο ίδιος δεν δέχεται ανανέωση της θητείας του η οποία τελειώνει σε 10 ημέρες περίπου, απάντησε ότι «έχω πάρει την απόφαση μου, κάποιοι την ξέρουν ήδη, την έχω πει αλλά θα την ανακοινώσω όταν ο ίδιος κρίνω». Στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η παραίτηση του ζητείται από πολλούς φορείς και από τον κόσμο απάντησε ότι «δεν διορίστηκα από τους φορείς και από τον κόσμο, οι φορείς να κοιτάνε τα του οίκου τους. Δυστυχώς και αυτοί παρασύρονται από τα ψέματα που έχουν ειπωθεί δεξιά και αριστερά». Συμπλήρωσε δε ότι ο ίδιος «δεν θα είχε ποτέ το θράσος να υποβάλλει αίτηση ανανέωσης της θητείας του σε περίπτωση που αλλάζει η κυβέρνηση».
Ο κος Ρουμπάτης απέδωσε τις αντιδράσεις στο πρόσωπο του στο γεγονός ότι αρνήθηκε να συνδιοικήσει μαζί με τους συνδικαλιστές και στην αυστηρότητα του.
«Ανέλαβα ένα νοσοκομείο διαλυμένο, ούτε κεντρική είσοδος υπήρχε, μέσα υπήρχαν αδέσποτα σκυλιά, που ανέβαιναν μέχρι τους θαλάμους, στα παγκάκια και μέσα στα ΤΕΠ και στα εξωτερικά ιατρεία υπήρχαν άστεγοι, οι Ρομά έπαιρναν το φαγητό των ασθενών από τα καροτσάκια και τα τραπέζια, ουσιαστικά δεν υπήρχε κανένας να μου παραδώσει το νοσοκομείο. Με προειδοποίησαν ότι είναι τρέλα να παραλάβω αυτό το νοσοκομείο αλλά εγώ αυτή την τρέλα την έζησα, την έφερα εις πέρας». Κατόπιν συνέχισε με την πανδημία δηλώνοντας ότι διαχειρίστηκε την κρίση άψογα, δημιουργήσανε στον 4ο όροφο την καλύτερη κλινική λοιμώξεων από όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Ευχαρίστησε τους γιατρούς που έφεραν σε πέρας όλη αυτή τη δύσκολη δουλειά, τονίζοντας ότι το νοσοκομείο της Κέρκυρας έστειλε μόνο στην αρχή 3 ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία αντίθετα δέχθηκε ασθενείς από άλλες περιοχές.
Σε ότι αφορά τις αποχωρήσεις και τις παραιτήσεις γιατρών απάντησε περισσότερο ο κος Καρδακάρης λέγοντας ότι αυτά συμβαίνουν πάντα, άλλωστε από το νοσοκομείο της Κέρκυρας έχουν φύγει αξιόλογοι επιστήμονες όλα τα προηγούμενα χρόνια και οι οποίοι έχουν αντικατασταθεί με εξίσου αξιόλογους επιστήμονες.
Το μόνο που δέχθηκε ο κος Ρουμπάτης ως δικό του λάθος είναι οι αποχωρήσεις από την καρδιολογική κλινική.
Σε ότι αφορά το σύνολο των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού δήλωσε ότι αριθμητικά είναι στο ίδιο επίπεδο και καλύτερο και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι όταν παρέλαβε χρωστούσαν άδειες 3 ετών και σήμερα υπολείπονται άδειες μόνο της ίδιας χρονιάς.
Οι αποχωρήσαντες θα αντικατασταθούν με νέες προσλήψεις, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η ακρίβεια της ζωής στην Κέρκυρα, το νοσοκομείο λειτουργεί επαρκώς, τόνισε και κατέληξε καλώντας τον κόσμο να μην πάει σε διαδηλώσεις για το νοσοκομείο γιατί το δυσφημεί.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More