Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία Μιχάλη: Τους 70 έφτασαν οι προφυλακισμένοι – Δικαιοσύνη ζητά η οικογένεια

Με το απόσπασμα αυτό από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Σχήμα της απουσίας» αρχίζει το υπόμνημα της οικογένειας του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή, με το οποίο ο αδερφός του κατέθεσε παράσταση στα δικαστήρια προς υποστήριξη της κατηγορίας. Την ίδια ώρα συνολικά 70 συλληφθέντες κρίθηκαν προσωρινά προφυλακισμένοι μετά τις απολογίες τους. Πρόκειται για 67 Κροάτες, 2 Έλληνες και έναν Αλβανό οι οποίοι συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πλέον το βάρος των ανακριτικών αρχών πέφτει στην ανάλυση του DNA που οι αρχές πιστεύουν ότι θα οδηγήσει στη σύλληψη του δολοφόνου του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ. 

Σύμφωνα με τις Αρχές το πρωί της Κυριακής θα αρχίσει, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η διαδικασία για την τυχόν ταυτοποίηση.  Ήδη, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, από τα ευρήματα που εντοπίστηκαν αρχικά και εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει εντοπιστεί γενετικό υλικό το οποίο μένει να φανεί έαν ταυτοποιηθεί με κάποιο εκ των συλληφθέντων.

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εντοπίστηκαν και άλλα ρόπαλα και στυλιάρια τα οποία είχαν κρύψει σε σημείο κοντά από εκεί όπου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια και η φονική επίθεση. Μάλιστα, υπάρχει και σχετικό βίντεο το οποίο κατασχέθηκε από τη στιγμή που εγκαταλείπουν άγνωστοι, τον οπλισμό. 

Εν τω μεταξύ αποτροπιασμό προκαλεί το νέο βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει πώς ξεκίνησε η επίθεση των οργανωμένων Κροατών χούλιγκαν κατά των Ελλήνων οπαδών της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με την τραγική κατάληξη.

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους, τριγυρίζουν εκεί. Δεν φεύγουν τα νεκρά παιδά. Μένουν στο σπίτι κι έχουν μια ξεχωριστή προτίμηση να παίζουν στον κλεισμένο διάδρομο και κάθε μέρα μεγαλώνουν μέσα στην καρδιά μας, τόσο που ο πόνος κάτω απ’ τα πλευρά μας δεν είναι πια απ’ τη στέρηση μα από την αύξηση» είναι ορισμένοι από τους στίχους του ποιήματος που χρησιμόποιησε η οικογένεια στο αίτημά της προς τις ανακριτικές Αρχές για Δικαιοσύνη.

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν οι σαράντα συλληφθέντες που απολογήθηκαν στους τρεις ανακριτές το Σάββατο.

Στο έγγραφο που κατέθεσαν στα δικαστήρια οι δικηγόροι της οικογένειας του 29χρονου Μιχάλη ζητείται η διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων και γίνεται λόγος για εγκληματική αμέλεια, αδράνεια, ανοχή και ασυνεννοησία των εμπλεκόμενων ελληνικών αστυνομικών αρχών.

Η Άννα Βλαχοπαναγιώτη βρέθηκε στα δικαστήρια όπου οι συλληφθέντες απολογούνταν για ώρες και μετέδωσε όλες τις εξελίξεις για το έργο των ανακριτικών αρχών. «Όσοι πέρασαν το κατώφλι των τριών ανακριτών κρίθηκαν προφυλακιστέοι» ανέφερε λέγοντας ότι δεν κρίθηκαν πειστικοί οι ισχυρισμοί τους ότι δεν έχουν σχέση με τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη. Οι ίδιοι πάντως αρνούνται την εμπλοκή τους.

Διευρυμένη σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία

Την ίδια ώρα η έκρηξη οπαδικής βίας και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών θα απασχολήσουν τη συνάντηση που θα έχουν ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της UEFA, την Τετάρτη στο Μαξίμου, αλλά και τη σύσκεψη που θα ακολουθήσει, στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών ομάδων.

Αποφασισμένος για αποτελεσματικές πρωτοβουλίες που θα βάλουν τέλος στη μάστιγα της οπαδικής βίας εμφανίζεται ο πρωθυπουργός μετά τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση των ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.

Η αρχή για την ανάπτυξη του κυβερνητικού σχεδιασμού θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της UEFA, Aleksander Ceferin, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στο ελληνικό αλλά και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης:

Ν. Φιλαδέλφεια: Προσωρινά κρατούμενοι 1 Έλληνας και 39 Κροάτες για τα αιματηρά επεισόδια

Ν. Φιλαδέλφεια: «Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους» – Ο αδερφός του Μιχάλη ζητάει Δικαιοσύνη

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Νίκος Κοντορούσης, Γεωργία Σκιτζή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More