Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράμα: Καινοτόμο ρόφημα από υποπροϊόντα γάλακτος και κρασιού (βίντεο)

Στη δημιουργία ενός νέου γαλακτοκομικού προϊόντος οδήγησε στη Δράμα, η αξιοποίηση βιομηχανικών υπο-προϊόντων οινοποίησης και τυροκόμισης. Πρόκειται για ένα ρόφημα γιαούρτης που προέκυψε από τη συνεργασία του Αγρο-κτηνοτροφικού Βιομηχανικού Συνεταιρισμού Προσοτσάνης «ΜΕΝΟΙΚΙΟ», της Αναπτυξιακής Δράμας και ερευνητών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Το ρόφημα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και αμινοξέα υψηλής θρεπτικής αξίας, αντιοξειδωτικά, φαινόλες και βιταμίνες. Η γεύση του, είναι ανάμεσα στο κεφίρ και το αριάνι, με μια πολύ ελαφριά επίγευση λαδιού. Οι πρώτες αντιδράσεις όσων το δοκίμασαν, ήταν θετικές και ενθαρρυντικές.

Το ερευνητικό έργο για το καινοτόμο αγροτικό προϊόν υλοποιήθηκε μέσω του προγράμματος LEADER. Στόχος, να συμβάλει στην ανάπτυξης της κυκλικής οικονομίας της περιοχής και στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος. Η στρατηγική του Συνεταιρισμού «Μενοίκιο» να συνεργάζεται με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας για την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων, αποδεικνύεται απολύτως επιτυχημένη.

Το επόμενο βήμα για το νέο προϊόν είναι να περάσει στη μαζική παραγωγή. Οι καταναλωτές αναμένεται να μπορούν να το προμηθευτούν από τις αλυσίδες καταστημάτων λιανικής και τα σούπερ μάρκετ με τα οποία συνεργάζεται ο Συνεταιρισμός, τους επόμενους μήνες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More