Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράμα: Σεμινάριο κατασκευής ηλιακών ρολογιών στο Λ.Τ. Νικηφόρου

Διήμερο βιωματικό σεμινάριο κατασκευής ηλιακών ρολογιών για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 18-19 Νοεμβρίου.

Διοργανώνεται από την IAU OAE National Astronomy Education Coordinator Team for Greece, με εκπρόσωπο τον Αργύρη Δρίβα, Φυσικό στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και αντιπρόεδρο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων», και το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας «Ο Πήγασος», με εκπρόσωπο τον πρόεδρό του, Μιχάλη Δογραματζίδη, Φυσικό στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου Δράμας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Νικηφόρου Δράμας και θα φιλοξενηθεί στους χώρους του, ενώ επιστημονικός σύμβουλος του σεμιναρίου θα είναι ο Dr. Άγγελος Τσιάρας.

Στόχος του είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην κατασκευή ηλιακών ρολογιών τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη, με παροχή θεωρητικών γνώσεων και πραγματοποίηση εργαστηρίου αντίστοιχα ενώ σκοπός του, η αποκτηθείσα θεωρητική και πρακτική γνώση να μεταφερθεί στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε οι μαθητές να εμπλακούν στην κατασκευή ηλιακών ρολογιών στις σχολικές τους μονάδες.

Η τελική κατασκευή εκτός του ότι θα αποτελεί ένα όμορφο στολίδι στο προαύλιο του σχολείου, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην εκπαιδευτική διαδικασία, π.χ. στην Φυσική Α΄ και Γ΄ Γυμνασίου.

Ο αριθμός συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι περιορισμένος ενώ δεν καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2023 στο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeXAYFzzGcuLovmvJZo34C2sp1I1XBAWLZwNYF5Yd_jcL5wqQ/viewform

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More