Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράσεις και στόχοι για τον νεοσύστατο Ελληνοαυστραλιανό Κινηματογραφικό Σύνδεσμο

Έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στο Ελληνικό Κέντρο Μελβούρνης, η τρίτη συνάντηση του νεοσύστατου Ελληνοαυστραλιανού Κινηματογραφικού Συνδέσμου (Greek Australian Film Society- GAFS).

Ο επικεφαλής της GAFS, ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και μοντέλο, Nikita Chronis, μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» έθεσε σαν στόχο του Συνδέσμου την εδράιωση του ως εξέχων «παίκτης» στον κόσμο του αυστραλιανού κινηματογράφου.

Αντιλαμβανόμενος ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια ουσιαστική, συλλογική και ενωμένη προσπάθεια για την παραγωγή αυθεντικών ταινιών οι οποίες «στηρίζονται στην παράδοση της δημιουργίας του ελληνικού κινηματογράφου», ο Nikitas διευκρίνισε ότι κύριος στόχος τους δεν είναι να βασιστούν σε ταινίες που υπάρχουν ήδη, αλλά να αφήσουν το δικό τους προσωπικό αποτύπωμα στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι Ελληνοαυστραλοί ηθοποιοί Nikita Chronis και Costas Mandylor

Σκοπεύουν λοιπόν να φέρουν σε επαφή «ηθοποιούς, σεναριογράφους και παραγωγούς, οι οποίοι θα μπορούν συνδυαστικά και ομαδικά να εργάζονται σε σενάρια, τα οποία θα ολοκληρώνονται και θα προωθούνται μέσω χρηματοδότησης», ελπίζοντας ότι στο τέλος οι ταινίες αυτές, θα φέρουν τη σφραγίδα της GAFS.

Παρομοίασε τη GAFS, με τους πολιτιστικούς συλλόγους της ελληνικής κοινότητάς, την «κόλλα που μας συνδέει και μας ενώνει όλα αυτά τα χρόνια», συμπληρώνοντας ότι οι σύνδεσμοι με την Ελλάδα, ιδίως για τα παιδιά τρίτης γενιάς , ξεθωριάζουν επικίνδυνα, καθώς «πολλοί από εμάς δεν μιλάμε καν πλέον τη γλώσσα».

Ξεκαθάρισε τέλος πως η GAFS είναι αποτέλεσμα «συλλογικής προσπάθειας», συμπληρώνοντας ότι νιώθει πραγματικά σαν μέλος μιας «μεγάλης οικογένειας η οποία θέλει να μοιραστεί ιδέες, να γελάσει και να καταφέρει πράγματα».

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών διακεκριμένες προσωπικότητες από τον κόσμο της κινηματογραφικής σκηνής, συμπεριλαμβανομένων Ελληνοαυστραλών ηθοποιών όπως είναι ο Costas Mandylor, ο Tony Nikolakopoulos, ο Peter Kalos, ο Sotiris Tzelios, καθώς και ο ιδρυτής του Byzantfest, Chris Vlahonasios.

Πηγή: Νέος Κόσμος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More