Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράσεις του MOMus στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024

Με θέμα «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα» εορτάζεται φέτος η Διεθνής Ημέρα Μουσείων το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Τα μουσεία ως δυναμικοί φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα να καλλιτεχνούν και να αναπτύσσουν την περιέργεια, τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη, παρέχοντας στο κοινό μια ολοκληρωμένη εμπειρία γνώσης και ψυχαγωγίας. Χώροι ανοιχτοί για όλους τους πολίτες, προωθούν την έρευνα και τη διάδοση νέων καινοτόμων ιδεών.

Με την επιλογή του θέματος για το 2024 «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα», το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας, που καλύπτουν ένα ευρύτατο πεδίο, από την τέχνη και την ιστορία ως την επιστήμη και την τεχνολογία, όπου η καινοτομία ενώνεται με την παράδοση. Κατά συνέπεια, έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν σημαντικά στην κατανόηση του κόσμου.

Ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων προωθεί την αντίληψη για έναν βιώσιμο κόσμο, με ενσυναίσθηση και χωρίς αποκλεισμούς.

Οι Διευθύνσεις του MOMus σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα συμμετέχουν ενεργά στη φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων με σειρά ξεναγήσεων στις τρέχουσες εκθέσεις, ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, διευρυμένο ωράριο και ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε όλους τους χώρους του το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης ΕΔΩ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More