Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δροσερή ατμόσφαιρα και ισχυροί βοριάδες στα πελάγη – Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

Ομαλοποίηση σε φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή. Οι άνεμοι όμως θα συνεχίσουν να πνέουν πολύ ισχυροί στα πελάγη όλες τις επόμενες μέρες.

Την Παρασκευή θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο με πιθανότητα για σύντομες μπόρες στην κεντρική Στερεά Ελλάδα και την ορεινή κυρίως Πελοπόννησο. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι με ένταση στα 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο αλλά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περεταίρω πτώση, μέχρι τους 36 στα κεντρικά και τους 32 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική θα έχει αίθριο καιρό και ασθενείς βόρειους ανέμους έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ηλιοφάνεια και ανέμους έως 5 μποφόρ πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις. Το θερμόμετρο στην πόλη θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο οι βοριάδες στο Αιγαίο θα έχουν τάση μικρής περαιτέρω ενίσχυσης που μπορεί να φτάνουν πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ. Η ατμόσφαιρα θα ζεσταθεί ελαφρά ανεβάζοντας το θερμόμετρο μέχρι τους 36 με 37 στα κεντρικά και τους 35 στην υπόλοιπη χώρα.

Την Κυριακή και την επόμενη εβδομάδα θα διατηρηθούν καλές καιρικές συνθήκες με τους ανέμους να αρχίζουν σταδιακά να εξασθενούν από την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, παραμένοντας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More