Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυτική Μακεδονία – Γ. Ζεμπελιάδου: “Αποτύχαμε στο πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης”

Στο πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης αναφέρεται σε δήλωση της η Επικεφαλής του Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπελιάδου υπογραμμίζοντας πως “Δεν θέλουμε να χαλάσουμε τη χαρά του Περιφερειάρχη αλλά δυστυχώς έχασε….Σήμερα αν κάποιοι δικαιούνται να χαίρονται είναι πρώτα απ΄ όλα οι Πολίτες του Βορείου Αιγαίου.

Και αυτό γιατί στον νέο Περιφερειακό χάρτη ενισχύσεων για τις επιχειρήσεις, μετά την έγκριση του Προγράμματος για τις περιοχές «Δίκαιης» Μετάβασης, η μέγιστη ενίσχυση (80%) πάει στο Βόρειο Αιγαίο που όλως τυχαίως είναι η εκλογική Περιφέρεια του κου Μουσουρούλη. Η Δυτική Μακεδονία, η Μεγαλόπολη και η Κρήτη θα είναι στο (70%). Μαντέψτε που θα πάνε οι επενδύσεις….”.

Υπογραμμίζει δε ακόμα ότι “μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι το μόνο που είχαμε χάσει ως Περιφέρεια, ήταν αρχικά το μικρότερο ποσό από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης σε σχέση με άλλες χώρες που και αργότερα περνάν στην Απανθρακοποίηση και περισσότερα λεφτά παίρνουν. Στη συνέχεια καταλάβαμε ότι χάνουμε και στη μοιρασιά αφού ακόμα και αυτό το μικρό ποσό δυστυχώς καταλήξαμε να το μοιραζόμαστε και με τα νησιά …. Που δεν έχουν απανθρακοποίηση! Σήμερα αντιλαμβανόμαστε ότι ως Περιφέρεια χάνουμε επιπλέον και το μέγιστο ποσοστό ενίσχυσης για ιδιωτικές επενδύσεις. Χάνουμε δηλαδή το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ως ελκυστικός τόπος επενδύσεων, αφού το Β. Αιγαίο, που συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές Μετάβασης, έχει το μέγιστο ποσοστό ενισχύσεων 80%! Ο κος Κασαπίδης, αν το κατάλαβε και παρόλα αυτά πανηγυρίζει, τότε πρέπει να μας εξηγήσει γιατί ακριβώς χαίρεται. Σκέφτεται να μετακομίσει στο Β. Αιγαίο; Αν δεν το κατάλαβε και απλώς τον ξεγέλασαν, τότε, αντί να πανηγυρίζει και να συγχαίρει εαυτόν και αλλήλους, πρέπει να σκεφθεί τι ακριβώς κάνει στην θέση που είναι”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More