Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυτική Όχθη: Επεστράφη από τους Παλαιστίνιους η σορός Ισραηλινού που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Οι Παλαιστίνιοι επέστρεψαν τη σορό Ισραηλινού που σκοτώθηκε την Τρίτη σε τροχαίο στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η επιστροφή της σορού έγινε στην οικογένειά του το βράδυ της Τετάρτης, αφού προηγουμένως  είχε «απαχθεί» από νοσοκομείο της Τζενίν, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ισραηλινός στρατός.

Ο στρατός επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι, «λόγω των προσπαθειών των δυνάμεων ασφαλείας και σε συντονισμό με τις παλαιστινιακές αρχές, η σορός ενός Ισραηλινού που πέθανε την Τρίτη σε τροχαίο στην Τζενίν μεταφέρθηκε στην οικογένειά του στο Ισραήλ».

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ, Γιαίρ Λαπίντ, δεσμεύτηκε την Τετάρτη ότι «οι απαγωγείς θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» εάν δεν επιστρέψουν τη σορό του Ισραηλινού.

Πρόκειται  για τον ” Τιράν Φέρο”, ένας 17χρονος Δρούζος, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παλαιστίνης της Τζενίν, μετά από τροχαίο.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι αργότερα ένα πτώμα «απήχθη » από το νοσοκομείο και κρατήθηκε από μια παλαιστινιακή ένοπλη ομάδα.

Στο Twitter, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ ευχαρίστησε την Παλαιστινιακή Αρχή για «αυτή την ανθρωπιστική χειρονομία που έρχεται μετά από μια απεχθή και απάνθρωπη πράξη».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More