Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυτική Όχθη: Ισραηλινή επιδρομή αφήνει πίσω της 15 νεκρούς και 20 τραυματίες Παλαιστίνιους

Χθες και σήμερα, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 3 νεαρούς άνδρες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όταν έκαναν επιδρομή στην πόλη Kafr Ain κοντά στη Ραμάλα και στον καταυλισμό Nour Shams κοντά στο Tulkarm.

 Το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων Wafa μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης ότι ο νεαρός, Muhammad Khalil Barghouthi, από το Kafr Ain, βόρεια της Ramallah, πέθανε ως αποτέλεσμα του τραυματισμού του, τον οποίο υπέστη πριν από δύο εβδομάδες.

Σε άλλες ειδήσεις, το Wafa ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός σκότωσε δύο νεαρούς άνδρες και τραυμάτισε άλλους 9 χτες, Τετάρτη, στο στρατόπεδο Nour Shams στην πόλη Tulkarm.

Ακόμη  οι  ισραηλινές δυνάμεις πολιόρκησαν ένα σπίτι στη συνοικία Al-Damj στη μέση του στρατοπέδου Nour Shams. Στη συνέχεια το πολιορκημένο σπίτι βομβαρδίστηκε με οβίδες “Energa” πολλές φορές, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν φωτιές στον επάνω όροφο. Ακολούθησε μια μπουλντόζα που γκρέμισε και κατέστρεψε άλλα σημεία του σπιτιού.

   Στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς που πραγματοποίησαν ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη σε σπίτια στο Ντέιρ αλ Μπαλάχ και στη Ράφα, σύμφωνα με το πρακτορείο Wafa.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 10 άλλοι τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό ενός σπιτιού στο Deir al-Balah στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ενώ 12 πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό δύο σπιτιών κοντά στο Abu al-Saeed στο Tal al-Sultan και τη σαουδαραβική γειτονιά δυτικά της Rafah στα νότια της Λωρίδας.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More