Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυτική Όχθη: Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσαν σήμερα οι παλαιστινιακές αρχές.

«Τρεις μάρτυρες σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις κατοχής στην Τουλκάρεμ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας. Οι τρεις νεκροί ήταν ηλικίας περίπου 20 ετών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, οι τρεις νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού, ενώ άλλοι τραυματίστηκαν.

Στις 4 Μαΐου κοντά στην Τουλκάρεμ ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι σκότωσε πέντε Παλαιστίνιους έπειτα από 12 ώρες πολιορκίας ενός χωριού στη διάρκεια της οποίας είχε τραυματιστεί ένας Ισραηλινός στρατιώτης.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, επεσήμαναν ότι στο περιστατικό αυτό σκοτώθηκαν τρεις μαχητές της, ανάμεσά τους ο επικεφαλής τους στην Τουλκάρεμ.

Στη Δυτική Όχθη η βία έχει οξυνθεί εδώ και δύο χρόνια και επιδεινώθηκε μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Συνολικά μετά το ξέσπασμα του πολέμου έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη τουλάχιστον 502 Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές δυνάμεις ή εβραίους εποίκους. Στη διάρκεια της ίδιας περιόδου τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην ισραηλινή πλευρά από Παλαιστίνιους είτε στη Δυτική Όχθη είτε στο Ισραήλ.

Οι παλαιστινιακές αρχές απέδωσαν εξάλλου χθες, Τετάρτη, στον ισραηλινό στρατό τον θάνατο ενός νεαρού Παλαιστίνιου στη βόρεια είσοδο της πόλης αλ Μπίρε, στο κέντρο της Δυτικής Όχθης, στο περιθώριο πορείας με αφορμή τη «Νάκμπα», την καταστροφή όπως ονομάζουν οι Παλαιστίνιοι τη μαζική τους έξοδο από τις περιοχές όπου ζούσαν μετά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More