Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεάν μαθήματα ξιφομαχίας για το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μεσαιωνικό Ρόδο, στο πλαίσιο του 15ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, οργανώνει εργαστήριο Σκηνικής Ξιφομαχίας και Θεατρικής Αναπαράστασης για ενήλικες και νέους άνω των 16 ετών, με σκοπό τη δημιουργία ομάδας, που θα συμμετέχει στα δρώμενα ιστορικής αναβίωσης του Φεστιβάλ.

Η εκπαίδευση ξεκινάει με την εκμάθηση Σκηνικής Ξιφομαχίας / Οπλομαχίας, από τον Παύλο Σειρηνόπουλο.
Στη συνέχεια, τα μέλη της ομάδας παίρνουν ρόλους μέσα σε δρώμενα, με βάση ένα σενάριο που εμπνέεται από ιστορικά γεγονότα και συμμετέχουν σε θεατρικές αναπαραστάσεις του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, με τη επιμέλεια κάποιου ηθοποιού, δημιουργικού σχεδιαστή ή σκηνοθέτη. Κατά τη διάρκεια του 15ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, που συνδιοργανώνεται με την Π.Ν.ΑΙ., το Δ.Ο.Π.Α.Ρ και τη Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., αυτά τα δρώμενα θα πραγματοποιηθούν στις 4 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Time Travel, με τίτλο: Ταξιδεύοντας στο Χρόνο μέσα από ένα Ποίημα (αναφερόμενο στο Θανατικό της Ρόδου του 15ου αι. του Εμμανουήλ Λιμενίτη) και στις 22 Δεκεμβρίου, στο Μουσικό Αναλόγιο για τη Β Μεγάλη Πολιορκία της Ρόδου, το 1522 μΧ, που θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία και συμμετοχή του γνωστού Ρόδιου ηθοποιού, Κωστή Σαββιδάκη.
Η πρώτη συνάντηση του Εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί στη Μεσαιωνική Τάφρο, την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου στις 5μ.μ., ενώ τα μαθήματα για το 2022 θα είναι Δωρεάν.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More