Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεάν μαστογραφίες σε 120 γυναίκες στο δήμο Πηνειού

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) συνεχίζοντας το «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού», βρέθηκε από Τρίτη 12 έως και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 στα Δημοτικά Διαμερίσματα Τραγανού, Βαρθολομιού και Γαστούνης του Δήμου Πηνειού, για δωρεάν προληπτικό Μαστογραφικό Έλεγχο.

Η παρουσία της μονάδας ήταν πρωτοβουλία του ενεργού πολίτη, Ανδραβίδας, Νίκου Δημάκη και του Διευθυντή του γραφείου του δημάρχου Πηνειού, Γιώργου Καραστέργιου.

Ο Δήμαρχος, Ανδρέας Μαρίνος ο οποίος στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «Ευχαριστώ την Ε.Α.Ε και όλους όσοι συνέβαλαν στην παρουσία της στον Δήμο Πηνειού. Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας και η πρόληψη αποτελεί το καλύτερο όπλο για την αντιμετώπισή του. Από τον Δήμο μας εξετάστηκαν δωρεάν περίπου 120 γυναίκες. Ανάλογες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν στον Δήμο μας γιατί ο άνθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής μας».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More