Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεές πολιτών για τη στήριξη των πυρόπληκτων της Κίρκης

Δράσεις για την αποκατάσταση 7 οικογενειών από τον οικισμό της Κίρκης στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, από την μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου, κάνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κίρκης και ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται, πως από τα 40 σπίτια που κάηκαν στον Έβρο τα 22 είναι στην Κίρκη και οι άνθρωποι, που φιλοξενούνται σε συγγενείς τους προσπαθούν να βρουν τρόπους να αποκαταστήσουν τα σπίτια τους, να βρουν τρόπο να θερμανθούν και να εξασφαλίσουν τις ζωοτροφές τους για τα ζώα, που απέμειναν.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει πρόνοια από πλευράς κράτους, ή κινείται πολύ αργά και οι άνθρωποι θέλουν να αποκαταστήσουν τα σπίτια τους. Έχει ανοιχθεί ένας λογαριασμός στην Άλφα Τράπεζα, γίνονται δωρεές από ιδιώτες και από άλλους πολίτες άλλων περιοχών της Ελλάδας», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η πρώην πρόεδρος Ρούλα Καϊκά Γκιρτζή. Μάλιστα, η κ. Γκιρτζή καταβάλλει προσπάθεια να αποκατασταθούν και τα μικρά εκκλησάκια που καταστράφηκαν γύρω από τον οικισμό.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το απόγευμα του προσεχούς Σαββάτου στο Ξενοδοχείο Εγνατία, ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης, διοργανώνει εκδήλωση με είσοδο 15 ευρώ, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους πυρόπληκτους της Κίρκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Συλλόγου Λένα Σαμαρά, υπογράμμισε πως μια και το Ξενοδοχείο δεν θα πάρει ενοίκιο για τον χώρο και για τα εδέσματα που θα προσφερθούν στον κόσμο, όλα τα έσοδα θα πάνε στους πυρόπληκτους της Κίρκης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More