Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο δημόσιοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αλόννησο

Στη νέα εποχή εισέρχεται ο Δήμος Αλοννήσου μέσα από μια σειρά δράσεων που αφορούν την δημιουργία δύο δημόσιων προσβάσιμων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών φόρτισης, ιδίως των επισκεπτών του νησιού και κατόχων ηλεκτρικού οχήματος.

Η ανάπτυξη των σταθμών πραγματοποιείται σε συνέχεια της εκπόνησης Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) από τον Δήμο Αλοννήσου, βάσει απαιτήσεων και προδιαγραφών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι θέσεις των δύο σταθμών είναι στη χερσαία λιμενική ζώνη στο Πατητήρι και στο αλιευτικό καταφύγιο στη Βότση.

Ο φορτιστής στο Πατητήρι λειτούργησε άμεσα με την τοποθέτησή του, ενώ στη Βότση αναμένεται να λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες εφόσον ολοκληρωθεί η ηλεκτροδότηση του καταφυγίου από τον ΔΕΔΔΗΕ, μια διαδικασία που εκκρεμεί εδώ και αρκετό διάστημα.

Σημειώνεται ότι κάθε φορτιστής μπορεί να εξυπηρετήσει την παράλληλη φόρτιση δύο οχημάτων, ενώ τα οχήματα μπορούν να φορτίσουν άμεσα μετά τη σύνδεση τους  με το σύστημα «plug and charge».

«Κάθε μέρα κάνουμε μικρά και μεγάλα βήματα προκειμένου να εξελίξουμε την Αλόννησο, αλλά και να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας. Οι φορτιστές εγκαταστάθηκαν στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) το οποίο και ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στην εξυπηρέτηση μιας σημαντικής υποδομής για το νησί μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More