Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο νέα περιστατικά διάσωσης παράτυπων μεταναστών ανοιχτά της Γαύδου

Δύο νέα περιστατικά μεταφοράς μεταναστών καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες στην θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά της Γαύδου.

Στη μία περίπτωση, φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά, εντόπισε και περισυνέλεξε από αλιευτικό σκάφος το οποίο έπλεε νοτιοδυτικά της Γαύδου, 34 αλλοδαπούς. Σε συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων και Έρευνας τα άτομα αυτά μεταφέρονται στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου. Στη δεύτερη περίπτωση, πάλι φορτηγό πλοίο, με σημαία των νησιών Μάρσαλ περισυνέλεξε 73 αλλοδαπούς που εντόπισε σε αλιευτικό σκάφος 36 μίλια νοτιοδυτικά της Γαύδου. Τα άτομα αυτά αποφασίστηκε να μεταφερθούν στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου.

Στο μεταξύ, από την προανάκριση που διενήργησαν οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου για τους 42 μετανάστες που εντοπίστηκαν χθες 13,7 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Γαύδου, προέκυψε ότι μεταξύ των αλλοδαπών, δύο είναι οι διακινητές. Πρόκειται για έναν 31χρονο και έναν 26χρονο οι οποίοι συνελήφθησαν.

Οι μετανάστες, ανάμεσα τους και 5 ανήλικοι, δήλωσαν υπήκοοι Αιγύπτου και Μπαγκλαντές. Επέβαιναν σε λέμβο την οποία εντόπισε φορτηγό πλοίο. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν αρχικά στους Καλούς Λιμένες και στην συνέχεια σε χώρο στο λιμάνι του Ηρακλείου. Όπως ισχυρίστηκαν στις αρχές είχαν αναχωρήσει την περασμένη Πέμπτη από το Τομπρούκ της Λιβύης για την Γαύδο και είχαν πληρώσει στους διακινητές από 1000 έως 3.200 δολλάρια ο καθένας τους.

φωτογραφία αρχείου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More