Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο φορές Ολυμπιονίκης διασώθηκε από αεροπορικό δυστύχημα στην Κένυα

Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης στα 800 μέτρα Ντέιβιντ Ρουντίσα επέζησε από αεροπορικό δυστύχημα στη νοτιοανατολική Κένυα τρία χρόνια μετά αφότου γλίτωσε από σύγκρουση αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε με λεωφορείο!

Ο Ρουντίσα, ο οποίος κέρδισε χρυσό στα 800 μέτρα στο Λονδίνο το 2012 και στο Ρίο το 2016, είπε ότι ήταν «τρομακτική εμπειρία» και οι φωτογραφίες δείχνουν το αεροπλάνο ανάποδα στο έδαφος.

Όλα πήγαιναν καλά, όταν μετά από επτά ή οκτώ λεπτά πτήσης, ο κινητήρας του αεροπλάνου ξαφνικά σίγησε», είπε η Rudisha στο Daily Nation. «[Ο πιλότος] είδε έναν ανοιχτό χώρο όπου προσπάθησε να προσγειώσει το αεροπλάνο, αλλά ένα από τα φτερά του χτύπησε σε ένα δέντρο καθώς το αεροπλάνο άρχισε να περιστρέφεται πριν προσγειωθεί στο βραχώδες πεδίο».

Στο αεροπλάνο επέβαιναν άλλα πέντε άτομα και όλοι διέφυγαν με ελαφρά τραύματα. «Ο πιλότος έκανε απίστευτη προσπάθεια για να κρατήσει το αεροπλάνο για μεγάλο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε ο Rudisha.

Τον Αύγουστο του 2019, ο Rudisha δεν έπαθε τίποτα όταν το SUV του συγκρούστηκε με ένα λεωφορείο σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στην Keroka, στην πατρίδα του, την Κένυα.

Πηγή: Τhe Guardian
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More