Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Βίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επανακάμπτει, έχει δύναμη και μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο

Δεν ήταν έκπληξη, ήταν κάτι άλλο, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΔημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ λίγο μετά την ανακοίνωση ότι θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, προκειμένου να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος με τον Στέφανο Κασσελάκη να προηγείται , με ποσοστό 45,47% , έναντι 36,21% που συγκεντρώνει η Έφη Αχτσιόγλου.

Αυτό που μπορώ να πω ότι την εβδομάδα που μένει θα συζητηθεί τι έχει γίνει και τι όχι κι εγώ έχω δηλώσει μια προτίμηση στην Έφη Αχτσιόγλου, είπε ο κ. Βίτσας και διευκρίνισε ότι θα μπορούν αν ψηφίσουν όσοι ψήφισαν αυτήν την Κυριακή και μέλη που είχαν ψηφίσει το 2022 και για κάποιο λόγο δεν ψήφισαν τώρα, εξηγώντα ότι δεν μπορούν δηλαδή να εγγραφούν νέα μέλη.

Το μείζον ζήτημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επανακάμπτει, έχει δύναμη και μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην περίοδο από εδώ και πέρα, πρόσθεσε.

Μπορεί κανείς να βγάζει συμπεράσματα σχετικά με την προσέλευση αλλά ας σκεφεί ότι πριν από 15 ημέρες οι περισσότεροι αναλυτές έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βαίνει προς διάλυση. Μόνο προς διάλυση δεν βαίνει, είπε ο κ. Βίτσας ενώ ερωτηθείς ποιον ψήφισε απάντησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ως «συνειδητή επιλογή»,

Μπορεί να με αποκαλέσουν βαρίδι αλλά είμαι βαρίδι που συμμετείχε στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από το 3,5 -4% στο 16% και στο 36% δηλαδή στη διακυβέρνηση.Είναι γεγονός ότι στήριξα τον Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις δύσκολες κατάστάσεις. Τα βαρίδια αυτό έκαναν και οι νεότεροι που μας αποκαλούν βαρίδια μακάρι να κάνουν αντίστοιχα πράγματα κι εμείς θα τους υποστηρίξουμε.

Οι 147.000 ψηφοφόροι είναι νούμερο που δείχνει ότι η ίδια η κοινωνία θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ και καταναοεί ακόμη περισσότερο ότι πρέπει να σηκωθεί όρθια λόγω όσων συνέβησαν στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της ΝΔ. Ισχύει αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ότι για όσους νόμιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απών, δηλώνει παρών.

Ας περιμένουμε λίγο με την εξαγωγή των αποτελεσμάτων. Ο Τσίπρας είναι 49 ετών,είναι πολύ νέος και θα ήταν άδικο να κάνει πίσω στην πολιτική. Θυμίζω ότι είναι στη Βουλή και ότι μπορεί να δώσει μάχη.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More