Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Βαρτζόπουλος: Οικοτροφείο για ανθρώπους με άνοια θα δημιουργηθεί στη Μυτιλήνη

Τη δημιουργία στην πόλη της Μυτιλήνης, τους επόμενους μήνες, οικοτροφείου 15 κλινών για ανθρώπους με άνοια ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος που από χθες επισκέπτεται τη Λέσβο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο μαζί με τον διοικητή του ιδρύματος ο κ. Βαρτζόπουλος είπε ότι πρόκειται για δομή που θα λειτουργεί σε συνεργασία με το δήμο Μυτιλήνης, που κατέθεσε και την σχετική πρόταση, και μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που έχει αναδειχθεί από τη διαγωνιστική διαδικασία, και υπό τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας. H δομή θα προσφέρει ολοκληρωμένη φροντίδα φιλοξενίας σε ανθρώπους με άνοια αλλά και προγράμματα ψυχοκινητικής αποκατάστασης.

Ακόμα ο κ. Βαρτζόπουλος σημείωσε ότι στον προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας είναι η δημιουργία μονάδων παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδεία και έφηβους που θα περιλαμβάνει ημερήσια φροντίδα σε δύο βάρδιες, καθώς και κινητές μονάδες για απομακρυσμένες περιοχές ή κατ’ οίκων φροντίδα. Μια τέτοια μονάδα θα εγκατασταθεί στην Καλλονή το 2025, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε χθες στο δημοτικό θέατρο Καλλονής σε ημερίδα για την ψυχική υγεία των εφήβων που διοργάνωσε ο δήμος Δυτικής Λέσβου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο διοικητής του Βοστάνειου Νοσοκομείου ενημέρωσε ότι ξεκίνησε η μετεγκατάσταση της ψυχιατρικής κλινικής, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο της ολικής ανοικοδόμησης ενός αξιοπρεπούς κτιρίου για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους. Η ψυχιατρική κλινική μεταφέρεται στο χώρο του φυσιοθεραπευτηρίου στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κτίριο, που σύμφωνα με τη σύμβαση θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τέλους του 2025.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More