Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Καιρίδης για προκλητική ρητορική Ερντογάν: Επιχειρεί να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τα προβλήματα

«Αυτό που μας αφορά άμεσα είναι η διαρκής συντήρηση της έντασης η οποία δηλητηριάζει περαιτέρω τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καλλιεργεί την εχθροπάθεια στον τουρκικό λαό και άρα μακροπρόθεσμα κάνει μεγάλη ζημιά» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και διεθνολόγος, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ σχετικά με τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.  Όπως εξήγησε ο κ. Καιρίδης «επιχειρεί να στρέψει  τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τα προβλήματα. Μια ηγεσία που δεν έχει απαντήσεις, δεν έχει λύσεις, δεν έχει προτάσεις για αυτά τα πολύ μεγάλα που ζει σήμερα η Τουρκία: την οικονομική καταστροφή για πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού που εκπίπτει από το καθεστώς της μεσαίας τάξης δυσκολεύει η καθημερινότητά του και δεν μπορεί πια να αγοράσει καταναλωτικά αγαθά, όπως ένα καλό κινητό τηλέφωνο που το θεωρούσε δεδομένο μέχρι χθες και πιέζεται πάρα πολύ».

Ο κ. Καιρίδης μίλησε για τη σύνδεση της αποστρατικοποίησης  με την ελληνική κυριαρχία από την Τουρκία. «Επί 100 χρόνια η Τουρκία δεν είχε θέσει τέτοιο θέμα, το έκανε με την περίφημη επιστολή του αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ το καλοκαίρι του ’21 και έκτοτε το επαναλαμβάνει κλιμακώνοντας διαρκώς τις προκλήσεις» επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε διαρκή κλιμάκωση, ωστόσο τους τελευταίους 2 με 3 μήνες τα τουρκικά ΜΜΕ, ελεγχόμενα από το καθεστώς, και το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Τουρκίας έχουν επιλέξει με έναν τρόπο που δεν υπήρχε στο παρελθόν να ασχολούνται με την Ελλάδα και να διαγκωνίζονται ποιος θα πει τη μεγαλύτερη ακρότητα σε βάρος της χώρας μας. Έχει να κάνει με τα εσωτερικά αδιέξοδα συνολικά του τουρκικού πολιτικού κόσμου» είπε ακόμα μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ.

Σχετικά με τον Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι «το ότι “ιδρώνει το αυτί του” φαίνεται από τις διαρκείς αναφορές του στα F-16 και στην υπόθεση των τουρκικών εξοπλισμών στο Κογκρέσο. Τον έχει “πονέσει” πάρα πολύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ακτινοβολία της ελληνικής διπλωματικής προσπάθειας σε Ευρώπη και Αμερική και συνολικά στη Δύση και τον κόσμο η οποία υπογραμμίζεται από τη σημερινή μείζονα εξέλιξη που έχουμε, την επίσκεψη του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου στην Αθήνα».

Σχετικό Άρθρο: Επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Δεν γνωρίζει τη Συνθήκη της Λωζάνης – Θα το μάθει την κατάλληλη στιγμή

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More