Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Κουρέτας: «Θα αλλάξουν πολλά στην πολιτική προστασία – Σύμμαχος μας η τεχνολογία»

Η πρώτη ευρεία  σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων για την πολιτική  προστασία  πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας περιφερειακής αρχής.

Στη σύσκεψη τέθηκε επί τάπητος ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας, με  έμφαση στην πρόληψη και εξετάστηκε η χρήση όλων εκείνων των εργαλείων που θα δώσουν την δυνατότητα στις αρχές να δράσουν έγκαιρα και άμεσα σε κάθε φυσική απειλή.
Στην αρχική του τοποθέτηση  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας κατέστησε σαφές, ότι η ασφάλεια των
πολιτών  από φυσικά φαινόμενα,  αποτελεί  άμεση προτεραιότητα,   για αυτό και θα δημιουργηθεί – όπως είπε – μια
ανθεκτική και  πολύ καλά προετοιμασμένη Περιφέρεια, όπου κάθε άτομο θα αισθάνεται  ασφαλές και θα υποστηρίζεται σε περιόδους κρίσης.
Από την πλευρά του ο Στρατηγός  ε.α. Ηλίας Λεοντάρης, ο οποίος πρόκειται να τεθεί επικεφαλής στον κρίσιμο αυτό τομέα, έθεσε επίσης ως βασική προτεραιότητα την πρόληψη η οποία όπως είπε  θα επιτευχθεί  μέσω της  οργάνωσης  ενός μηχανισμού  με βάση την τεχνολογία που θα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα .
Στη σύσκεψη μετείχαν  επίσης  οι χωρικοί  αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι της αστυνομίας  και της πυροσβεστικής,  καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More