Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Μακεδονία: Συνάντηση Περιφερειάρχη με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόεδρο ΕΛΓΑ

Με δύο σημαντικές αποφάσεις για τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, επέστρεψε ο Περιφερειάρχης, Γεώργιος Κασαπίδης, από την Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Τσακίρη και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ,  Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο Περιφερειάρχης, όπως γίνεται γνωστό, εξασφάλισε τη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον ΕΛΓΑ, ώστε να προχωρήσουν στη συγκρότηση κοινής επιτροπής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αγροτών για την καταγραφή και παρακολούθηση των ζημιών που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ στις καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα και με τις αποφάσεις που πάρθηκαν μετά τις  συναντήσεις  που είχε ο κ. Κασαπίδης, με εκπροσώπους των αγροτών την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη ΖΕΠ.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να κατατεθεί το τεκμηριωμένο αίτημα ένταξης και της Δυτικής Μακεδονίας, σε αποφάσεις του ΕΛΓΑ, για κάλυψη ζημιών από παγετό, σε περιοχές της χώρας, μετά από έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ. Ταυτόχρονα, ικανοποιείται το αίτημα του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας, για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στο σύνολο των θέσεων που ζητήθηκαν.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More