Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Πιατάς: «Βαγγέλης Παπαθανασίου» το όνομα του θεάτρου «κοσμημα» από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, προς τιμήν του συνθέτη που κατέκτησε το σύμπαν

«Ως Βολιώτης πλέον, έχοντας την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δήμου Βόλου, μου έδωσαν να εγκαινιάσω και ένα θέατρο “κόσμημα” το οποίο υπήρξε αλλά είχε σιγήσει 15 χρόνια λόγω στατικών και άλλων προβλημάτων», είπε ο Δημήτρης Πιατάς μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Στούντιο 4» και τους Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Ο γνωστός ηθοποιός ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και έκανε γνωστό, μεταξύ άλλων, ότι ήδη ετοιμάζει παράσταση για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Ανέφερε, ενδεικτικά:

«(…) Ως Βολιώτης πλέον, έχοντας την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δήμου Βόλου, μου έδωσαν να εγκαινιάσω και ένα θέατρο “κόσμημα” το οποίο υπήρξε αλλά είχε σιγήσει 15 χρόνια λόγω στατικών και άλλων προβλημάτων.

Είναι σπάνιο για την Περιφέρεια να υπάρχει τέτοιο κτίσμα. Είναι χώροι αντίστοιχοι με αυτούς στην Αθήνα, όπως το Μέγαρο – είναι δηλαδή μιας τέτοιας δυναμικής. Μου αρέσουν αρέσουν τα στοιχήματα.

Το θέατρο θα ονομαστεί “Βαγγέλης Παπαθανασίου” προς τιμήν της δημοτικής αρχής. Η Αγριά Βόλου ήταν το γενέθλιο μέρος του Βαγγέλη, εδώ έκανε τα πρώτα του βήματα στα 5 – 6 του έτη. Εδώ έδωσε τις μουσικές του παρουσιάσεις, έστησε όλη την ανησυχία του για να κατακτήσει όχι μόνο τον πλανήτη Γη αλλά και το σύμπαν.

Θεωρώ ότι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ο Βόλος είναι να ονομάσει ένα θέατρο και αργότερα να ακολουθήσουν και άλλα πράγματα. Εγώ ως καλλιτεχνικός διευθυντής θεωρώ ότι θα έπρεπε το όραμά μου και το άνοιγμά μου να είναι προς τιμή του Βαγγέλη. Ήταν πολύ δύσκολο το στοίχημα. Θεωρώ ότι έχουμε πετύχει. Βεβαίως η ίδια η εκδήλωση 13 Δεκεμβρίου θα το δείξει, αλλά υπάρχει μια ολόκληρη προεργασία που “τρέχει”».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More