Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Πτωχός από την Τρίπολη: Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα γύρω από το φάρμακο

Θεματικό εργαστήρι σχετικό με τις βιοεπιστήμες, την υγεία και τα φάρμακα οργανώθηκε στην Τρίπολη.

Διοργανωτής ήταν η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος ” Πελοπόννησος ” της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός.

Συμμετείχε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.

Στόχος ήταν η καταγραφή των αναγκών των επιχειρήσεων, η αναζήτηση των προτεραιοτήτων για τον σχεδιασμό των παρεμβάσεων που θα χρηματοδοτηθούν απ’ το ” Πελοπόννησος 2021 – 2027 ”.

Εξετάστηκε η διερεύνηση συνεργειών, η προώθηση της συνεργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων στους ανέργους.

O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ανέφερε: «Η ανάπτυξη με άξονα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα που έχουμε σαν Νέα Περιφερειακή Αρχή. Στο πλαίσιο αυτό καλούμαστε να είμαστε συγκεκριμένοι, ώστε να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Έχουμε καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο της διαβούλευσης με όλους τους παραγωγικούς φορείς της Πελοποννήσου, όπως με τα Επιμελητήρια και τους Δήμους».

Αναφερόμενος στον τομέα του φαρμάκου, ως ένα βασικό τομέα επενδυτικού ενδιαφέροντος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είπε: «Πρόκειται για έναν από τους αναδυόμενους αναπτυξιακούς τομείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τόσο με τις επενδύσεις που ήδη υλοποιούνται, όσο και με αυτές που προσδοκούμε να φέρουμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα cluster (επιχειρηματικό συνεργατικό σχηματισμό), ένα οικοσύστημα γύρω από το φάρμακο, με πολλές συνέργειες και με άλλους παραγωγικούς χώρους, στους οποίους έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More