Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 Δ. Όχθη: Ο Αμπάς υποδέχτηκε τον Μακρόν ζητώντας διεθνή συνασπισμό για την ειρήνη

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στην έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, ζητώντας να καταβάλει προσπάθειες για να “σταματήσει η επίθεση” στη Γάζα.

“Βλέπω, ακούω τα δεινά του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα και, όσον αφορά τη Γαλλία, τίποτα δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει”, του απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος. Η επίθεση της Χαμάς είναι “επίσης μια καταστροφή για τους Παλαιστίνιους” πρόσθεσε ο Μακρόν ο οποίος νωρίτερα βρισκόταν στην Ιερουσαλήμ μιλώντας για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Ποαπαιτούμενα για μια βιώσιμη ειρήνη είναι η “ανελέητη και αδιαμφισβήτητη καταπολέμηση της τρομοκρατίας” και η αμοιβαία αναγνώριση των δικαιωμάτων του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Ο Αμπάς απέδωσε στο Ισραήλ “και στις χώρες που το στηρίζουν την ευθύνη της σύγκρουσης” χωρίς να αναφέρει ούτε μια φορά τη Χαμάς.

Ο Αμπάς ζήτησε επίσης τη δημιουργία “διεθνούς συνασπισμού για την ειρήνη” και τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης , ενώ η πρόταση που διατύπωσε ο Εμανουέλ Μακρόν είναι η δημιουργία διεθνούς συνασπισμού “καταπολέμησης” της Χαμάς.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς δηλώνει ότι 5.791 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την 7η Οκτωβρίου και την έναρξη των ισραηλινών πληγμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η επίθεση της Χαμάς στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.400 ανθρώπους και οδήγησε περισσότερους από 200 σε ομηρία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More