Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εβδομάδα δράσεων και αλληλεγγύης στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Λάρισας να αγκαλιάσουν τις δράσεις που ξεκινούν αύριο, Σάββατο 22 Απριλίου και θα διαρκέσουν μία εβδομάδα, έως και την Παρασκευή 29 Απριλίου, με σκοπό την ανάδειξη της αξίας του εθελοντισμού και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας και πρόληψης, απηύθυναν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου σήμερα οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών φορέων.

Στόχος των δράσεων που θα φιλοξενούνται για τις επόμενες 7 ημέρες στην καρδιά της πόλης, την κεντρική πλατεία της Λάρισας, είναι η ανάδειξη του κινήματος του ανθρωπισμού, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, καθώς επίσης και η προώθηση της αξίας της πρόληψης και του υγιεινού τρόπου διαβίωσης.

Επίσης, η αιμοδοσία, η δωρεά μυελού των οστών, η δωρεά οργάνων, υποστήριξη οικογενειών με προβλήματα και παιδιών χωρίς οικογένεια, το αγκάλιασμα των ασθενών μέσα από ορθή ενημέρωση – κατεύθυνση και η αναζήτηση ουσιαστικών λύσεων, η αντιμετώπιση προκαταλήψεων και φόβων, η δημιουργική απασχόληση παιδιών και ενηλίκων, η ψυχολογική υποστήριξη και η προσπάθεια επανένταξης στο κοινωνικό σύνολο αποτελούν στόχους της πρωτοβουλίας αυτής.

Στη διάρκεια της εβδομάδας, πέρα από τα παραπάνω, θα διοργανωθούν:

– Ημέρα παρασκευής υγιεινού γεύματος με δωρεάν γεύματα για όλους τους πολίτες που θα παραβρεθούν

– Ημέρα προαγωγής της αξίας της άσκησης με γυμναστικές επιδείξεις και event

– Τεστ μνήμης

– Θα υπάρχει επίσης παιδική γωνιά για τους μικρούς μας φίλους!

Κυριότερα, όμως, θα παρέχονται δωρεάν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με τους παιδιάτρους της πόλης, τους οδοντιάτρους, την ενδοκρινολογική κλινική και το κέντρο Ψυχικής Υγείας, ενώ οι ψυχολόγοι και οι κοινωνιολόγοι του Χαμόγελου του Παιδιού θα βρίσκονται εκεί για να συζητήσουν με τα παιδιά των σχολείων της περιοχής που έχουν καλεστεί. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης θα προβάλλονται ειδικά ενημερωτικά βίντεο και θα δίνεται έντυπο ενημερωτικό υλικό με πληροφορίες για την επικινδυνότητα του μελανώματος, για την ορθή χρήση των φαρμάκων, για την κατάχρηση των αντιβιοτικών κλπ.

Οι δράσεις αυτές αποτελούν συνδιοργάνωση από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λαρισας, με τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας, το Κέντρο Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More