Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εθελοντική ομάδα για την προστασία του δάσους 

Εν όψει της θερινής περιόδου και του κινδύνου πυρκαγιών στον Ζυγό της Καβάλας οι εθελοντές δηλώνουν έτοιμοι για δράση, αχρείαστη να είναι.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Τασούλα Κρητικού, για άλλη μια φορά μιλά για ένα θέμα που αγγίζει τις ζωές των ανθρώπων.

Επί 23 χρόνια η προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος είναι σκοπός ζωής για άνδρες και γυναίκες που αποτελούν την ανθρώπινη ασπίδα προστασίας για το περιβάλλον.

Ο Σπύρος Μουράτης, αντιπρόεδρος του φυσιολατρικού πολιτιστικού συλλόγου Ζυγού, αναφέρει ότι από τον Ιούνιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου η ομάδα βρίσκεται σε συναγερμό, και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες αυτό το διάστημα μπορεί να παραταθεί.

Έχοντας καλύτερη οργάνωση, η ομάδα έχει σχεδόν καθημερινή παρουσία στα ενδεδειγμένα σημεία, έτοιμη να επέμβει την κατάλληλη στιγμή. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός συντηρείται με την βοήθεια του δήμου Καβάλας, χορηγών και ατομικών προσπαθειών των μελών, σημειώνει ο κ. Μουράτης.

Συνεχείς περιπολίες, από την ομάδα στην οποία συμμετέχουν ογδόντα άτομα, προσφέρει την δυνατότητα εντοπισμού μιας εστίας φωτιάς και την άμεση ενημέρωση της πυροσβεστικής προκειμένου να μεταβεί στο σημείο εγκαίρως.

Η εθελοντική εργασία μετρά πολλές δεκαετίες, είναι τρόπος ζωής πλέον για τους κατοίκους, όπως αναφέρει η Μαρία, η οποία τα δυο τελευταία χρόνια αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο της για την κοινότητα και το περιβάλλον. Οι κάτοικοι του Ζυγού- Κρυονερίου Καβάλας, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση σε μια εποχή που η φύση βασανίζεται από τις αλλαγές του κλίματος και την αδιαφορία ή τις επιβουλές ορισμένων

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More