Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα προβλήματα και το μέλλον της Θεσσαλονίκης

«Η Θεσσαλονίκη έχει μια μοναδική προοπτική ανάπτυξης, πρέπει να το πιστέψουμε οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς», τόνισε ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Στην ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα τη Θεσσαλονίκη, τα προβλήματα και το μέλλον της που διοργάνωσε η ιστοσελίδα Ανιχνεύσεις (www.anixneuseis.gr) σε βιβλιοπωλείο στο κέντρο της πόλης, ο κ. Καλαφάτης εξέφρασε την πεποίθηση, ότι το μέλλον της πόλης είναι στα χέρια των Θεσσαλονικέων και χαρακτήρισε αναγκαία την μεταρρύθμιση της σκέψης.

«Από το 2019 και μετά έχουν προγραμματιστεί 30 έργα, ύψους πάνω από 15 δισ . ευρώ. Κάποια έχουν παραδοθεί, άλλα υλοποιούνται είτε συμβασιοποιούνται με χρήση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων», επισήμανε ο κ. Καλαφάτης.

Σε ότι αφορά το έργο του flyover για το οποίο ασκείται κριτική σημείωσε ότι θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους για να απαλύνει την ταλαιπωρία των κατοίκων.

Επισήμανε, τέλος, ότι η χώρα είναι σε πολύ βελτιωμένη θέση συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς έχει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τον μέσο όρο της ευρωζώνης, μειώθηκε η ανεργία κάτω από το 10% και η κυβέρνηση υλοποιεί μεταρρυθμίσεις σε μια σειρά από τομείς όπως η δικαιοσύνη, η παιδεία και η οικονομία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι «στη Θεσσαλονίκη ζούμε το ζήτημα της υποβάθμισης των αξιών της συλλογικότητας και της διεκδίκησης».

Παράλληλα εκτίμησε ότι «δεν μπορούμε να δώσουμε της μάχης πίσω από ιδεολογικά χαρακώματα» και ότι υπάρχουν οι δυνατότητες δημοκρατικής πολιτικής συμφωνίας «για να πάμε στην επόμενη μέρα». Όπως διευκρίνισε, μπορεί να συναφθεί νέα κοινωνική συμφωνία με αντικείμενο βασικές αξίες, δικαιώματα και τις έννοιες της προόδου και της προοπτικής.

Την άποψη ότι η κοινωνία των πολιτών στη Θεσσαλονίκη είναι εν υπνώσει εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιος Γλαβίνας και έφερε ως παράδειγμα την έλλειψη αντίδρασης για τις αστικές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πόλη χρειάζεται συνολικό πλάνο βάσει του οποίου θα δομηθούν τα επόμενα βήματα, και δεν θα γίνεται κάθε έργο βάση επιχειρηματικών ή πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Την ανάγκη για ενότητα των πολιτικών στελεχών της Θεσσαλονίκης προκειμένου να βρεθεί λύση στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, επισήμανε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης.

Για το έργο του flyover, είπε ότι δεν συμμετείχε στη διαμόρφωσή του και θα έπρεπε να κατασκευαστεί όταν τελειώσει το μετρό, αλλά πρόσθεσε ότι «τη στιγμή που κάτι πάει να γίνει, έστω και με αυτό τον τρόπο», αν ξεκινήσει διάλογος θα ήταν άλλη μια διαδικασία διαίρεσης».

Την εκδήλωση συντόνισαν ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης και ο πρώην περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Καρατάσιος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More