Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση – γιορτή για τον μητρικό θηλασμό στην Κοζάνη

Εκδήλωση – γιορτή για το μητρικό θηλασμό διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κοζάνης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται από 1 έως 7 Νοεμβρίου.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού διοργάνωσε με την Εθελοντική ομάδα υποστήριξης στην Κοζάνη, την 14η Πανελλαδική Εκδήλωση Εορτασμού Θηλασμού & Μητρότητας.

Εδώ και 14 χρόνια μητέρες θηλάζουσες, πρώην θηλάζουσες, εγκυμονούσες και υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού, συναντιούνται και «γιορτάζουν» όλοι μαζί τον μητρικό θηλασμό με στόχο την Υποστήριξη-Ενημέρωση-Ενθάρρυνση της θηλάζουσας.

Όπως δήλωσε η Βίκυ Γκαργκαναβούδη “οι εκδηλώσεις και οι δράσεις πλέον μπορεί να αριθμούν 14 χρόνια παρουσίας, όμως η ανάγκη για ευαισθητοποίηση, αφύπνιση και υποστήριξη των νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα», όπως φαίνεται δεν έχει εξαλειφθεί”.

ΕΡΤ Κοζάνης: Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More