Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδηλώσεις για τη γιορτή του Προφήτη Ηλία από τους Καστοριανούς της Ν.Υόρκης

Ο Σύλλογος Καστοριέων Νέας Υόρκης «Ομόνοια» και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς την Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022, τίμησαν από κοινού στη Νέα Υόρκη τον Προφήτη Ηλία, προστάτη των γουνοποιών με μια σειρά εκδηλώσεων, από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του ιστορικού συλλόγου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Γουάιτστόουν της Νέας Υόρκης,  προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου και ολοκληρώθηκαν με την πανηγυρική εκδήλωση και το γεύμα που παρατέθηκε στο πνευματικό κέντρο των Καστοριέων.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών Μιχάλης Στρατής, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του Προφήτη Ηλία, που ως γνωστόν είναι προστάτης των γουνοποιών και της Καστοριάς. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην προσφορά των Καστοριέων και του Συλλόγου στην ομογένεια και στην γενέτειρα και στην αέναη φιλανθρωπική τους δράση.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δήμος Σιώκης,  η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδεφότητας Κυριών Καστοριάς, Τούλα Καλαπούτη, και ο Γιώργος Ανδρεόπουλος, ο οποίος ηγούνταν της οργανωτικής επιτροπής.Στο γεύμα παρακάθησε και ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν η προτελευταία για την φετινή σεζόν. Η τελευταία εκδήλωση της σεζόν, κατά κανόνα,  λαμβάνει χώρα στην Καστοριά, όπου με κάθε επισημότητα απονέμονται οι υποτροφίες του Συλλόγου στους σημαιοφόρους των λυκείων της Καστοριάς.

• (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή:anamniseis.net)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More