Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές 2023: Ανεβάζουν ταχύτητες οι πολιτικοί αρχηγοί – Συνεργασίες, οικονομικά προγράμματα και κοινωνικές πολιτικές

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προαναγγελία των τριών νέων μέτρων στήριξης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσιπρας στη συνέντευξη που έδωσε σε 8 περιφερειακά κανάλια και στα social media. «Βλέπει ότι χάνει και μέσα στον πανικό του κάνει διορθώσεις στο πρόγραμμά του, μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εξαθλίωσε τη μεσαία τάξη.

«Όσο θα πηγαίνουμε προς τις εκλογές, ίσως και την Παρασκευή θα εμφανίσουν και μια Τρίτη εκδοχή του προγράμματός τους. Κατά τ΄άλλα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει κοστολογημένο πρόγραμμα. Το μαθαίνω από εσάς, δεν έχω ξαναδεί κυβέρνηση να ανακοινώνει το πρόγραμμά της και δέκα μέρες μετά να κάνει αλλαγές και μάλιστα 2 εβδομάδες πριν την κάλπη. Αυτό και μόνο φανερώνει ότι μάλλον δεν είναι αληθής η εικόνα ότι καλπάζει άνετα προς τη νίκη … ότι χάνει και μες στον πανικό του κάνει διορθώσεις στο πρόγραμμά του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Η πολιτική Μητσοτάκη διαλύει τη μεσαία τάξη και γι΄αυτό χρειάζεται μια καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας και προειδοποίησε ότι έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών, καθώς 700.000 ακίνητα ενυπόθηκα έχουν περάσει από τις τράπεζες στα funds. Όπως είπε: «Είναι αστείο να μας εγκαλεί εμάς που νοικοκυρέψαμε τα δημόσια οικονομικά, γνωρίζουμε τι σημαίνει δημοσιονομική σταθερότητα. Υπάρχουν προτεραιότητες. Είναι αλλιώς να θες να κόβεις φόρους στους πλούσιους και άλλο να θες χαμηλότερους έμμεσους φόρους να μη λεηλατείται το εισόδημα της μεσαίας τάξης που έχει γίνει πια εφιάλτης το σούπερ μάρκετ. Το ζήτημα των εκλογών δεν έχει να κάνει αν είσαι Δεξιός, Αριστερός, Κεντρώος, έχει να κάνει με την πολιτική Μητσοτάκη που θα διαλύσει τη μεσαία τάξη. Αν έχουμε άλλα 4 χρόνια Μητσοτάκη, δεν θα έχουμε μεσαία τάξη. Θα έχουμε πολύ φτωχούς και πολύ πλούσιους στη χώρα».

Από την Κοζάνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ισχυρό μήνυμα αλλαγής των συσχετισμών. Επανέλαβε πώς το δίλημμα της κάλπης είναι Μητσοτάκης ή αλλαγή, παρουσίασε ως βάση συνεννόησης για μια προοδευτική κυβέρνηση τα 11 σημεία του Συμβολαίου Αλλαγής, και απευθύνθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Έναν αντίπαλο είχε ο Ανδρέας, τη δεξιά, δεν είχε διμέτωπο. Δεν είχε μέτωπο με Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις. Απλώνω τα χέρια στις προοδευτικές δυνάμεις, γιατί μέτωπο έχω με τη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση που έχει περάσει από τον τόπο τα 49 χρόνια της Μεταπολίτευσης κι αυτή είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» είπε ο κ. Τσίπρας από την Κοζάνη.

Άμεση καταδίκη από όλα τα κόμματα ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις φασιστικές επιθέσεις εναντίον των εκλογικών του κέντρων στη Νεάπολη της Νίκαιας και πριν λίγες μέρες στην Κόρινθο.

Αποτυχημένα μοντέλα διακυβέρνησης καταλογίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτηρίζει τα μεγάλα κόμματα συνένοχους στα εγκλήματα των πλειστηριασμών και της υπερχρέωσης των νοικοκυριών. Προσπάθεια Μητσοτάκη να εξαφανίσει κάθε κόμμα που δεν τον βολεύει, βλέπει ο Κυριάκος Βελόπουλος, της ενότητας της Αριστεράς υπεραμύνεται ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Κοζάνη κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και αναξιοπιστία. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εχουμε χρέος να αγωνιστούμε απέναντι σε δύο συστήματα εξουσίας που διχάζουν τον ελληνικό λαό,αγωνίζονται μόνο για τις καρέκλες και επιτίθενται με θράσος στη δημοκρατική παράταξη. Καλώ να ακουμπήσουν τις ελπίδες τους και τις αγωνίες τους στην αξιοπιστία της Δημοκρατικής παράταξης και όχι στο λαικισμό και τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

Τις θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία της λαικής κατοικίας,τις σχολικές υποδομές και την αντισεισμική προστασία,παρουσίασε στο Γκάζι ο γγ του ΚΚΕ, ο οποίος κατηγόρησε τα κόμματα που κυβέρνησαν για συνενοχή στο έγκλημα των πλειστηριασμών και υποκριτικό όψιμο ενδιαφέρον. «Όλοι μαζί θέλουν να κρύψουν ότι οι πλειστηριασμοί θα συνεχιστούν και θα αυξηθούν μετά τις εκλογές,όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε: «Η κάλπικη αντιπαράθεσή τους προσπαθεί να συγκαλύψει ότι όλοι είναι συνένοχοι στο έγκλημα».

Πολιτικό ξεπεσμό και υποκριτική κοκορομαχία χρεώνει σε ΝΔ ,ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ,ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος περιόδευσε στη Λάρισα. Όπως είπε: «Έπρεπε να περιχαρακώσουν το κομματικό τους ακροατήριο και βρήκαν τον πιο χυδαίο τρόπο να υβρίζουν ο ένας τον άλλον. Εμείς δεν θα μπούμε ποτέ σε αυτή τη λογική».

Στην Άρτα και τα Γιάννενα περιόδευσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επανέλαβε ότι το Μέρα-25  απορρίπτει τη λογική της συγκυβέρνησης: «Ποιο είναι το ένα και μοναδικό που ζητά ο ελληνικός λαός; Να πέσει ο Μητσοτάκης. Σ’ αυτό είμαστε ταγμένοι στο Μέρα-25. Στόχος να πέσει ο Μητσοτάκης και η Ανώνυμη Εταιρεία του».

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εκλογών, οι περιοδείες και οι προεκλογικές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στις μεγάλες πόλεις της χώρας πυκνώνουν.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Εμανουέλα Αργείτη, Χρύσα Ρουμελιώτη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More