Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές 2023: Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση τις τελευταίες ώρες του «αγώνα»

Με βασικό στόχο, όπως τονίζει, την ανατροπή των συσχετισμών, ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνει το βράδυ της Παρασκευής στην Θεσσαλονίκη την προεκλογική του εκστρατεία. «Τίποτα δεν έχει κριθεί», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την πλατεία Συντάγματος, χαρακτηρίζοντας «αέρα κοπανιστό» τις εξαγγελίες Μητσοτάκη. «Πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποστηρίζοντας πως «μιλάει για τον Δημήτρη Μάντζο αλλά έχει δίπλα του τη Λούκα Κατσέλη». Με ομιλία στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνει τον προεκλογικό αγώνα ο Δημήτρης Κουτσούμπας, νέες αιχμές Βελόπουλου κατά της ΝΔ.

Kάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να βάλουν «φρένο» στη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου καθεστώτος με ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, απηύθηνε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιεί την τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Την Πέμπτη, από την πλατεία Συντάγματος ζήτησε στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ως μόνης επιλογής που μπορεί να αποτρέψει το σχεδιασμό της ΝΔ, όπως είπε.

«Η μόνη επιλογή που τον αποτρέπει είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ώστε να μην έχει λευκή επιταγή Δευτέρα ο κ. Μητσοτάκης. Καλούμε και κάθε πολίτη, παρά την κούραση δύο εκλογικών αναμετρήσεων, να προσέλθει στις κάλπες. Να μην βγάλει από το λογαριασμό της δημοκρατίας την ψήφο του. Γιατί η ψήφος που αφαιρείται από την κάλπη της δημοκρατίας προστίθεται αυτομάτως στην κάλπη της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Οι κάλπες της Κυριακής δε θα κρίνουν μόνο τον νικητή», όπως ανέφερε, ο κ. Τσίπρας, «αλλά ποιος και με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνήσει τον τόπο για 4 χρόνια. Αναμετρώνται δυο διαφορετικές αντιλήψεις για την Ελλάδα» δήλωσε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπαθεί να κρύψει το αληθινό της πρόγραμμα.

«Απάτη, αέρας κοπανιστος οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. «Αντιθέτως, προβλέπονται μειώσεις στις δαπάνες του δημοσίου για τα νοσοκομεία, για τα σχολεία, για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν προβλέπεται πραγματική αύξηση του μέσου μισθού, παρά τα ψέματα που λένε», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε: «Δεν προβλέπονται νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ και στο Δημόσιο, παρά μονάχα αντικαταστάσεις όσων συνταξιοδοτούνται. Με δυο λόγια το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών του δημόσιου και στασιμότητα των μισθωτών του ιδιωτικού».

Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ την Κυριακή τελειώνουμε τον μηχανισμό του φόβου για τα χειρότερα, υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που ολοκληρώνει με ομιλία του απόψε στο Ηράκλειο της Κρήτης την προεκλογική εκστρατεία, καλώντας σε συστράτευση τους προοδευτικούς πολίτες. «Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει τέλος στο μια από τα ίδια, δεν χρειάζεται να έχουμε άλλα 4 χαμένα χρόνια».

Στη Θεσσαλονίκη μιλά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίο από τη Λαμία χθες, έκανε κάλεσμα για συμμετοχή και ενίσχυσης του ΚΚΕ στην κάλπη. « Το ΚΚΕ μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση. (…) Η κάλπη της Κυριακής να γεμίσει με τα κόκκινα ψηφοδέλτια της ελπίδας και του αγώνα».

«Ο κ. Μητσοτάκη ζητεί ηγεμονία της ΝΔ ώστε να επιβάλει αντιλαϊκά μέτρα», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More