Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές 2023 – Ρόδος: Σε χαλαρούς ρυθμούς συνεχίζεται η ψηφοφορία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με βασικό χαρακτηριστικό την περιορισμένη προσέλευση των εκλογέων, συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα (6μ.μ.) η εκλογική διαδικασία στα 409 εκλογικά τμήματα της Δωδ/σου.

Οι κάλπες άνοιξαν κανονικά στις 7 το πρωί, αλλά στα περισσότερα τμήματα, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών ήταν ελάχιστα.

Στα 409 τμήματα, είναι εγγεγραμμένοι 194.257 εκλογείς, από τους οποίους οι 2.323 είναι 17χρονοι, που φέτος ψηφίζουν για πρώτη φορά. Στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους (σώματα ασφαλείας, ναυτικοί κ.λ.π.) είναι εγγεγραμμένοι 5.318 εκλογείς, ενώ οι ετεροδημότες μπορούν να ψηφίσουν σε 13 τμήματα, αμιγή και μικτά.

Η προσέλευση του κόσμου από το πρωί γίνεται σε χαλαρούς ρυθμούς, χωρίς ουρές και αναμονές στα εκλογικά τμήματα.

Φυσικά δεν έλειψαν και τα ευτράπελα, όπως το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το πρωί, σε εκλογικό τμήμα στη δυτική πλευρά της Ρόδου, στο οποίο ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπερδεύτηκε και έδιωχνε τους άνδρες εκλογείς, θεωρώντας ότι ήταν… απόδημοι! Κάποιοι πολίτες απευθύνθηκαν αγανακτισμένοι στο επιτελείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για να αποκατασταθεί το μπέρδεμα, λίγη ώρα αργότερα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More