Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚ Σάμου: Δηλώνει αντίθετο στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Ζητά να υπάρξει αφορολόγητο όριο

Nα αποσυρθεί άμεσα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση ζητά το Εργατικό Κέντρο Σάμου.
Θεωρεί ότι αυτό αποτελεί «κλιμάκωση της επίθεσης στην πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων, μικρών επαγγελματιών, ΕΒΕ και επιστημόνων και προαπαιτούμενο για τη χρηματοδότηση των μεγάλων ομίλων από το Ταμείο Ανάκαμψης που στηρίζουν από κοινού ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ». Εξηγεί αναλυτικά τους λόγους της άμεσης απόσυρσης αναφέροντας ότι:

– Καθιερώνει οριζόντιο τεκμαρτό εισόδημα, που το ύψος του κλιμακωτά, με βάση τα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης, θα ξεκινά από τα 10.920 ευρώ και θα φτάνει μέχρι και τα 14.196 ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε ετήσιο φόρο εισοδήματος (ακόμα και με ζημιά) στα 1.102 ευρώ και στα 1.823 ευρώ.

– Παραμένει το τέλος επιτηδεύματος και όλα τα χαράτσια.

– Καθιερώνουν τις τριετίες, που σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία (όσων διατηρούν επιχείρηση πάνω από 10 έτη) θα πληρώνουν φόρο 2.300 ευρώ.

– Τιμωρεί με προσαύξηση της ελάχιστης απαιτητής αμοιβής με το κόστος της μισθοδοσίας ανοίγοντας την πόρτα στην υποδηλούμενη εργασία ή και μείωση των θέσεων εργασίας

– Επιστρατεύεται η ψηφιακή τεχνολογία, μέσω ηλεκτρονικών τιμολογίων κ.ά. προσθέτοντας νέα βάρη και περισσότερα έξοδα

– Φέρνει νέες φοροαπαλλαγές στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές (εφοπλιστές, τραπεζίτες, καναλάρχεςκλπ)

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου ζητά όλοι οι εργαζόμενοι τα μέλη των σωματείων οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι να διαμαρτυρηθούν μαζικά καθώς όπως αναφέρουν στην ενότητα βρίσκεται η λύση, και να απαιτήσουν:

Να υπάρξει αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ για όλους τους επαγγελματίες, προσαυξημένο κατά 3000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος

Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις

Να καταργηθεί η τραπεζική προμήθεια στις ψηφιακές συναλλαγές

Να φορολογηθεί τώρα το μεγάλο κεφάλαιο

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More