Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελληνική συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικής Ακαδημίας Ρώμης

Το Διεθνές Φεστιβάλ της Φιλαρμονικής Ακαδημίας Ρώμης διεξάγεται  για περισσότερα από δέκα χρόνια, προσφέροντας ένα έντονο ταξίδι στις τέχνες του κόσμου. Κύριος στόχος είναι να μετατραπούν οι Κήποι της Ακαδημίας σε έναν χώρο ανοιχτό σε πολλές σύγχρονες καλλιτεχνικές εκφράσεις και  παραδόσεις των εμπλεκόμενων χωρών, με ιδιαίτερη προσοχή στο μουσικό πεδίο.  Χάρη στην παθιασμένη συνεισφορά ξένων πολιτιστικών ιδρυμάτων, πρεσβειών και διεθνών οργανώσεων ζωντανεύει η πολιτιστική ζωή της ιταλικής πρωτεύουσας, τον Ιούνιο κάθε έτους. Το φεστιβάλ διαρκεί δύο εβδομάδες, με περισσότερες από είκοσι παραστάσεις διαφορετικών μουσικών ειδών: κλασική , σύγχρονη , τζαζ , έθνικ και μπαρόκ. 

Στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν χώρες όπως η Ιαπωνία, Αυστρία, Ελλάδα, Λιθουανία, Πολωνία, Αργεντινή, Μεξικό .  Πρόκειται για ένα χωνευτήρι πολιτισμών που ζωντανεύει την καρδιά της πόλης της Ρώμης και που επιτρέπει σε πολίτες και τουρίστες να το ζήσουν μέσα σε δύο εβδομάδες, ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο, εκπληκτικό και πάνω από όλα προσιτό σε όλους.

Η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά , την Τρίτη 27 Ιουνίου μετά από πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας μας στη Ρώμη και σε συνεννόηση με τους διοργανωτές. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από το Beraber Trio, του οποίου ηγείται ο Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι) και θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα, από τη Μακεδονία έως την Κρήτη. Μαζί του ο Στρατής Ψαραδέλλης στη λύρα και η Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο. 

Πηγή: Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More