Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ με μπαράζ παρεμβάσεων και νέα πυρά – Σε μία… κλωστή το αύριο του κόμματος

Ψυχροπολεμικό είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ με το ενδεχόμενο οριστικής ρήξης του προέδρου του κόμματος με τους διαφωνούντες να είναι πλέον ορατό και με τα βλέμματα να στρέφονται στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος που θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου και στην οποία θα δώσει το παρών ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε βαθιές αλλαγές, ενώ συνεχίζονται οι επιθέσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή ενωτικό μήνυμα έστειλαν Αχτσιόγλου, Χαρίτσης και Ηλιόπουλος, ενώ έκκληση να πέσουν οι τόνοι απηύθυναν Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης, ζητώντας να πέσουν οι τόνοι, και επισημαίνοντας ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην εσωστρέφεια, παραμερίζοντας τα εγώ για χάρη του συλλογικού εμείς.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Γιάννη Φασουλά, στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύουν ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, και αυτό το οποίο συμβαίνει δεν είναι απλώς υπονόμευση του προέδρου του κόμματος αλλά υπονόμευση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ» με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών και τονίζουν ότι δεν υπάρχει σεβασμός και αναγνώριση του εσωκομματικού εκλογικού αποτελέσματος, ούτε της ετυμηγορίας του κόσμου αλλά ούτε και της καταστατικής πρόβλεψης για την ανάδειξη του προέδρου απο την βάση.

Παράλληλα, σε ενα μπαράζ παρεμβάσεων και κειμένων έχουν επιδοθεί στελέχη με κοινή συνισταμένη ότι το αύριο του κόμματος κρέμεται σε μια κλωστή, με την κομματική ηγεσία να παρεμβαίνει και να καλεί όλους να πέσουν οι τόνοι και την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη να διαμηνύει ότι υπάρχει μία ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι υπό κηδεμονία.

Νέα πυρά Φίλη

Νέα πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, τονίζοντας ότι στηρίχθηκε από το σκοτεινό διαδίκτυο και η παρουσίαση του ταυτίζεται με την προβολή της προσωπικής του ζωής και όχι με τα προβλήματα του κόσμου.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται και επιδεινώνεται η αξιοπιστία του, καθώς “ο κ. Κασσελακης προσπαθεί να μετατρέψει ένα κόμμα της Αριστεράς σε ένα δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν“.

“Δυστυχώς, ο Κασσελάκης δείχνει να υλοποιεί με θολό τρόπο ένα σχέδιο μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ από αριστερό, ευρύχωρο ευρωπαϊκό κόμμα σε κάτι άλλο πράγμα που θέλουν και δυνάμεις της οικονομικής ολιγαρχίας στη χώρα μας” είπε ακόμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να μιλήσει για όλα αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ κι αν φέρει μερίδιο ευθύνης, ο κ. Φίλης είπε. «Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει όταν κρίνει αναγκαίο». Ωστόσο, επισήμανε ότι ο κ. Τσίπρας δεν αντέδρασε ούτε όταν ο κ. Κασσελάκης είπε στο συνέδριο του κόμματος ότι πρωτοκλασάτα μέλη τον υπονόμευαν.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διαλυθεί. Πολλοί προσπάθησαν με πολλούς τρόπους” τόνισε ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης και σημείωσε: “Ότι κι αν γίνει, στο τέλος θα τον βρούμε τον δρόμο μας“.

“Παίζουμε εμείς και η Γάζα στο ίδιο πεδίο κι αυτό δείχνει προς τα στελέχη μας πως πρέπει να σοβαρευτούν” σημείωσε, ενώ σε ερώτηση για το ποιούς θεωρεί “μη σοβαρούς” απάντησε: “Οποιοσδήποτε θεωρεί ότι το βήμα κριτικής για μία κομματική διαδικασία είναι η τηλεόραση ή τα ραδιόφωνα και όχι η συνεδρίαση ενός οργάνου“.

Ο κ. Βασιλειάδης έκανε λόγο για εσωτερική δυστροπία και δυσκολία να αναγνωριστεί μία νέα κατάσταση. Χαρακτήρισε ανοησίες και προσβολές τα περί παράκεντρων στο κόμμα και χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη ικανό να εκφράσει τον χώρο της Αριστεράς, εάν του το επιτρέψουν.

Μήνυμα προς εκείνους που θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί σε κάτι άλλο, να φύγουν από το κόμμα, έστειλε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο Γιώργος Τσίπρας έκανε λόγο για στρατηγική που ακολουθούν ορισμένα στελέχη που έχουν αποφασίσει να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προκληθεί «η μέγιστη δυνατή ζημιά στο κόμμα Κασσελάκη».

«Δεν είναι το θέμα οι διαγραφές, πρέπει να χωρίσουμε. Όταν δεν υπάρχει κανένα έδαφος συζήτησης, χωρίζεις», τόνισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει για διάλυση, για αποχώρηση ή έστω διάσπαση μπορεί να πάει, σε διάλυση δεν θα πάει», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Γιώργος Τσίπρας.

Ερωτηθείς εάν πρέπει να παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε ότι «οι ίδιοι άνθρωποι που μπορεί να χάρηκαν από την παραίτηση του ζητούν την παρέμβασή του».

Διαβάστε ακόμα:

Τι προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές μελών – Τα επόμενα βήματα

Μετωπική στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη διάσπαση – Τα επόμενα βήματα και η αντίδραση της Κουμουνδούρου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More