Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εντυπωσιακή παρέμβαση της 5ης ΕΜΑΚ για την διάσωση Γερμανών Ορειβατών στο φαράγγι του Αώου (video)

Αίσιο τέλος είχε η πεζοπορία ενός ζευγαριού Γερμανών ορειβατών το οποίο χθες το απόγευμα αποπροσανατολίστηκε σε απόκρημνο σημείο, πλησίον της όχθης στην χαράδρα του ποταμού Αώου στην προσπάθεια του να διασχίσει την περιοχή από έναν κάθετο και απότομο βράχο.

Στην προσπάθεια τους όμως οι ορειβάτες κουράστηκαν και κάλεσαν στον ευρωπαϊκό αριθμό βοήθειας 112.

Στελέχη της 5ης ΕΜΑΚ  που κινητοποιήθηκαν άμεσα, εντόπισαν το ζευγάρι των Γερμανών πλησίον της Μονής Στομίου, κολύμπησαν στην απέναντι όχθη και με ειδικές τεχνικές και την χρήση σχοινιών διάσωσης, τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Ζευγάρι ορειβατών από Γερμανία αποπροσανατολίστηκε σε απόκρημνο σημείο,πλησίον της όχθης του ποταμού Αώου.Στελέχη της 5ης ΕΜΑΚ τους εντόπισαν πλησίον της Μονής Στομίου, κολύμπησαν στην απέναντι όχθη & με ειδικές τεχνικές & χρήση σχοινιών διάσωσης τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο. pic.twitter.com/nu3J4fC5yq

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) April 5, 2023

Για να διασχίσει κανείς την διαδρομή μέσα στο φαράγγι του Αώου προς την Μονή Στομίου Κόνιτσας η οποία είναι απαράμιλλης ομορφιάς είναι υποχρεωτική η χρήση αναρριχητικών ζωνών, αποσβεστήρων και κράνους. Συνήθως οι μη εξοικειωμένοι κάνουν χρήση των ντόπιων οδηγών, ενώ η διαδρομή σύμφωνα με ορειβάτες είναι δύσκολη τεχνικά και εξιατίας των ορμητικών νερών του ποταμού. Μάλιστα  στη διαδρομή έχουν φτιαχτεί σημεία διαφυγής σε περίπτωση ατυχήματος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More