Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εντυπωσιακό άλμα στα τουριστικά έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2023 

Με το δεξί μπήκε η τουριστική σεζόν το 1ο τρίμηνο του έτους καθώς σύμφωνα με στοιχεία οι επισκέψεις και τα τουριστικά έσοδα απογειώθηκαν. Ένα εκατομμύριο εβδομήντα δύο χιλιάδες τουρίστες επισκέφτηκαν την Ελλάδα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο ενώ εντυπωσιακό άλμα έχουμε και στα έσοδα.

Τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου έχουν πλημμυρίσει και το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η φετινή τουριστική σεζόν μπήκε με το δεξί όπως φαίνεται, καθώς το πρώτο τρίμηνο του έτους οι επισκέψεις και τα τουριστικά έσοδα απογειώθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο, τη χώρα επισκέφθηκαν 1,072 τουρίστες, παρουσιάζοντας αύξηση 74,7% σε σχέση με πέρυσι. Η μεγάλη αύξηση των επισκεπτών εκτόξευσε και τα έσοδα που την ίδια περίοδο έφτασαν τα 732,9 εκατ. ευρώ.

Αύξηση των επισκεπτών και των εσόδων τους είδαν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων το πρώτο 3μηνο του 2023 κατά 28,6%, ενώ πάνω από ενάμιση δις μπήκαν στα ταμεία της εστίασης.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης είναι αισιόδοξοι και όπως λένε το φετινό καλοκαίρι θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Σύμφωνα με την Eurostat η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα όσον αφορά σε αριθμό διανυκτερεύσεων ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More