Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εν αναμονή της επίσημης προκήρυξης των εκλογών – 22 Απριλίου η πιθανότερη ημερομηνία

Η 22η Απριλίου φαίνεται πως είναι η ημερομηνία της επίσημης προκήρυξης των εθνικών εκλογών με τον πρωθυπουργό να μεταβαίνει στην πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας τη διάλυση της Βουλής. Η ΝΔ δημοσιοποίησε το νέο της προεκλογικό σποτ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει ο ίδιος την ανάρτησή στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ πραγματοποίησε επίσκεψη στο σπίτι παραολυμπιονίκη που εντάχθηκε στο πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού. Ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Ίλιον ζήτησε εντολή ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει πρώτη φορά χωρίς τους καταναγκασμούς των μνημονίων.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο κρατάει το «κλειδί» των πολιτικών εξελίξεων όσον αφορά στην επίσημη αυλαία της προεκλογικής περιόδου, με τελικό ορόσημο την κάλπη της 21ης Μαΐου. Η εβδομάδα, μετά την εορτή του Πάσχα αναμένεται να είναι πυκνή, όπως έδειξε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στον Εύοσμο.

Στις 19 Απριλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κέρκυρα. Κατά πάσα πιθανότητα, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί το Σάββατο, 22 Απριλίου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή των εκλογών στις 21 Μαΐου. Θα ακολουθήσει, η έκδοση του προεδρικού διατάγματος, το οποίο θα θυροκολληθεί στη Βουλή, ενώ σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να πραγματοποιήσει την ίδια ημέρα περιοδεία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, ανοίγοντας ένα μεγάλο κύκλο περιοδειών σε Αττική και περιφέρεια.

Το σύνθημα «σταθερά, τολμηρά, μπροστά» πρωταγωνιστεί στην προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός, σε ένα νέο βίντεο 47 δευτερολέπτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύει το κυβερνητικό έργο, με έμφαση στην οικονομία, στη μείωση φόρων και εισφορών, στη μείωση κατά επτά μονάδες της ανεργίας, στην αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων.

«Είχαμε σχέδιο για την ανάπτυξη, για τη μείωση της ανεργίας, για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Και έχουμε σχέδιο για το μέλλον. Για να πάμε τολμηρά μπροστά, με καλύτερους μισθούς για όλους. Με αξιοπρεπή δημόσια Υγεία. Με ένα καλύτερο κράτος» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Facebook.

Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με την παραολυμπιονίκη Α. Ντέντα – Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός»

Την παραολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο μπότσια Άννα Ντέντα, η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός», επισκέφθηκε το πρωί στο σπίτι της ο πρωθυπουργός. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Είναι μεγάλη χαρά που ξεκινάει το πρόγραμμα. Έχουμε ακόμα δουλειά βέβαια, θέλουμε να το επεκτείνουμε για ακόμα 1.000 άτομα στην περιφέρεια. Ξεκινάμε με τα πρώτα 1.000 στην Αθήνα. Θέλω να θυμίσω ότι το πρόγραμμα πιλοτικά χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το λέω διότι είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα του πώς ευρωπαϊκά χρήματα, τα οποία εξασφαλίσαμε για τη χώρα, τελικά έχουν ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα. Και αντιμετωπίζουν ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει να λύσει». Μαζί με την Έλενα, την προσωπική της βοηθό, η Άννα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκαναν βόλτα στη γειτονιά και κατευθύνθηκαν στο Άλσος Παγκρατίου.

Επίθεση Αλέξη Τσίπρα κατά Κυριάκου Μητσοτάκη

Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εξαπάτηση των πολιτών και, ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης και των συνταξιούχων: «Τα διλήμματα της κάλπης είναι πολύ πιο καθαρά από ό,τι νομίζετε: Υγεία, Παιδεία, Ενέργεια, Νερό δημόσια αγαθά ή εμπόρευμα για ξεπούλημά και αισχροκέρδεια;».

Αλέξης Τσίπρας από το Ίλιον: Στις εκλογές το δίλημμα είναι αλλαγή ή Μητσοτάκης

Εντολή για να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά χωρίς τους καταναγκασμούς των μνημονίων ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Ίλιον. «Φανταστείτε να κυβερνήσουμε τώρα με ευχέρεια, να κάνουμε εμείς κουμάντο στα δημόσια οικονομικά, αυτή θα είναι η πρώτη ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ και μια σημαντική ευκαιρία για τον λαό μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταφεύγει σε αλλεπάλληλα ουρανομήκη ψέματα, γιατί δεν μπορεί να αντέξει την αλήθεια που τον συντρίβει ηθικά και πολιτικά. Η αλήθεια των γεγονότων δείχνει πόσο αποτυχημένος πρωθυπουργός υπήρξε. Κι η αλήθεια των γεγονότων δείχνει ότι δεν έχει τίποτα χρήσιμο να εισφέρει στο αύριο, γιατί υστερεί σε κάθε επίπεδο έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε εκ νέου τον κ. Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ. «Σήμερα από εδώ τον καλώ ξανά να σταματήσει να είναι δειλός, δεν μπορείς να είσαι δειλός και να θέλεις να είσαι για δεύτερη φορά πρωθυπουργός. Έλα σε αντιπαράθεση, έλα να μας πεις το πρόγραμμα σου», ανέφερε.

Χθες ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ανοιχτός σε τηλεμαχία, αλλά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης «Όπως ξέρετε, υπάρχουν κανόνες που διέπουν τα ντιμπέιτ που γίνονται στην προεκλογική περίοδο, συμμετέχουν προφανώς όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και βεβαίως κι εγώ είμαι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή να κάνουμε ένα ντιμπέιτ, όπως το προβλέπει ο νόμος, για να μπορέσουν οι πολίτες να κατατοπιστούν πλήρως για τις θέσεις των κομμάτων».

Γ. Στουρνάρας στο Πρώτο: Σχεδόν έχουμε πάρει την επενδυτική βαθμίδα – Δεν με ενδιαφέρει να γίνω Πρωθυπουργός (audio)

Στα σενάρια που ανέφεραν και το όνομά του ως πιθανού πρωθυπουργού, στην αναζήτηση του «άγνωστου Χ» για τη θέση απάντησε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά «Όχι, δε με ενδιαφέρει το έχω δηλώσει επανειλημμένα, έχω πει ότι στόχος μου είναι να τελειώσω τη θητεία μου στην Τράπεζα της Ελλάδας».

Οι πολιτικοί διαξιφισμοί θα κορυφώνονται στο δρόμο προς την κάλπη της 21ης Μαΐου.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More