Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Εξαιρετικά υπερήφανος» ο Μακρόν για την πρόκριση της Γαλλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά υπερήφανος» που η Γαλλία πέρασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού ταξίδεψε στο Κατάρ για να παρακολουθήσει τη νίκη της ομάδας επί του Μαρόκου στον ημιτελικό της Τετάρτης.

Ο Μακρόν κάθισε δίπλα στον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο κατά τη διάρκεια του αγώνα στο στάδιο Al Bayt και σηκώθηκε για να χειροκροτήσει μετά τη νίκη με 2-0. Η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή στον τελικό την Κυριακή.

«Αισθάνομαι πολύ περήφανος για τη χώρα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους μετά τον αγώνα. «Θέλω οι Γάλλοι να απολαύσουν αυτή την απλή ευτυχία».

Ο Γάλλος ηγέτης απέτισε φόρο τιμής στη «σπουδαία» μαροκινή ομάδα, την πρώτη ημιφιναλίστ της αφρικανικής ηπείρου.

«Οι Μαροκινοί έπαιξαν πολύ καλά», πρόσθεσε. «Θέλω να πω στον μαροκινό λαό ότι έχει μια σπουδαία ομάδα … Θέλω να τους πω για τη φιλία μας».

Το Μαρόκο ήταν υπό την κυριαρχία της Γαλλίας από το 1912-56. Ο αγώνας της Τετάρτης είχε πολιτική και συναισθηματική απήχηση και για τα δύο έθνη, ανασύροντας όλα όσα είναι περίπλοκα στη σχέση στην οποία η Γαλλία εξακολουθεί να ασκεί σημαντική οικονομική, πολιτική και πολιτιστική επιρροή.

Ο Μακρόν δήλωσε ότι θα επιστρέψει στο Κατάρ την Κυριακή για να παρακολουθήσει τον τελικό στο στάδιο Lusail. Αστειεύτηκε λέγοντας ότι είναι «πολύ προληπτικός» για να δώσει την πρόβλεψή του. Αλλά πριν από τον αγώνα με το Μαρόκο, έσπευσε να πει ότι «η Γαλλία θα κερδίσει».

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο κράτος του Κόλπου, επισκέφθηκε επίσης ένα παζάρι στη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ. Ο Μακρόν περπάτησε μέσα από το πλήθος στο Souq Waqif φορώντας ένα κασκόλ με τα χρώματα της σημαίας του Κατάρ πριν μπει σε ένα αυτοκίνητο εν μέσω ισχυρών μέτρων ασφαλείας για το ταξίδι των 50 χιλιομέτρων από τη Ντόχα στο Αλ Χορ για τον αγώνα.

Ο Μακρόν παρέλειψε μια σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νοτιοανατολικής Ασίας στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Πηγή: Associated Press

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More