Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξαφάνιση βαθυσκάφους: Αν και είχε υπογράψει, πολυεκατομμυριούχος είπε «όχι» λίγο πριν το ταξίδι, λόγω χαμηλής ποιότητας τεχνολογικών μέσων και χειριστήρια… Playstation

Ένας 61χρονος που σκόπευε να ακολουθήσει τον δισεκατομμυριούχο Χάμις Χάρντινγκ στο χαμένο βαθυσκάφος στον Ατλαντικό Ωκεανό, αποσύρθηκε από την κατάδυση επειδή πίστευε ότι η OceanGate «έκανε περικοπές», όπως προέκυψε.

Ο Κρις Μπράουν, είχε καταβάλει την προκαταβολή για να συμμετάσχει στο ταξίδι, αλλά άλλαξε γνώμη αφού άρχισε να ανησυχεί για την ποιότητα της τεχνολογίας και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στο σκάφος, ανέφερε η Sun.

Μεταξύ των ανησυχιών του ήταν η χρήση από την OceanGate «παλιών σκαλωσιών» και το γεγονός ότι τα χειριστήρια του βαθυσκάφους «βασίζονταν σε χειριστήρια τύπου ηλεκτρονικού παιχνιδιού».

Είπε στην ηλεκτρονική μορφή της DailyMail ότι παρόλο που ήταν «ένας από τους πρώτους ανθρώπους που δήλωσαν συμμετοχή σε αυτό το ταξίδι», τελικά αποφάσισε ότι «οι κίνδυνοι ήταν πολύ μεγάλοι».

Ο Μπράουν πρόσθεσε ότι αισθάνεται «πραγματικά αναστατωμένος για τον Χάμις», ο οποίος είναι μεταξύ των πέντε επιβατών του βαθυσκάφους Titan, που αγνοούνται επί του παρόντος.

Ο Μπράουν υπέγραψε για το ταξίδι των 80.000 λιρών τότε, αφού ήπιαν «μερικές μπύρες» κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο νησί Necker του Sir Richard Branson.

Πλήρωσε το 10% της προκαταβολής, η τιμή του οποίου έκτοτε υπερδιπλασιάστηκε, ενώ οτο Titan βρισκόταν ακόμη υπό ανάπτυξη, όπως ισχυρίστηκε.

Ισχυρίστηκε ωστόσο, ότι στα χρόνια που ακολούθησαν, έμαθε ότι η OceanGate είχε «χάσει βασικούς στόχους» κατά τη δοκιμή του βαθυσκάφους.

Ο πολυεκατομμυριούχος μεγιστάνας του ψηφιακού μάρκετινγκ βρήκε ανησυχητικό το γεγονός ότι το σκάφος ελεγχόταν από ένα τροποποιημένο χειριστήριο του Playstation.

Είναι επίσης κατανοητό ότι ανησυχούσε για τα τεχνικά ζητήματα και τις καθυστερήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης.

Δήλωσε στη Sun: «Ανακάλυψα ότι χρησιμοποίησαν παλιούς στύλους σκαλωσιάς για το έρμα του υποβρυχίου.

Αν προσπαθείτε να φτιάξετε το δικό σας υποβρύχιο, θα μπορούσατε πιθανώς να χρησιμοποιήσετε παλιούς στύλους σκαλωσιάς. Αλλά αυτό ήταν ένα εμπορικό σκάφος».

Ο Μπράουν, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν αποφεύγει το ρίσκο», έστειλε τελικά email στην OceanGate και ζήτησε επιστροφή χρημάτων.

Πηγή: DailiMail

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More